Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Vabariigi 98. aastapäeva paraad peetakse Tallinnas (2016-02-23 04:18:46)


Eesti Vabariigi 98. aastapäeva paraad peetakse 24. veebruaril kell 12 Tallinnas Vabaduse väljakul. Paraadi peaproov toimub samas päev varem kell üheksa õhtul.

Üksused rivistuvad 24. veebruaril Vabaduse väljakule kell 11.20. Paraadi võtab vastu Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves, paraadi juhatab Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras.

Paraadist võtab osa ligi 1100 osalejat ja 90 ühikut tehnikat, kokku osaleb paraadil 35 lippu, 9 kompaniid, 4 patareid, 10 rühma ja kaks orkestrit.

Esindatud on kõik väeliigid, kaitseväe ühendatud õppeasutused, Balti kaitsekolledž, Vahipataljon, staabi- ja sidepataljon, 1. ja 2. jalaväebrigaad, toetuse väejuhatus, Kaitseliidu Rapla malev ning Kaitseliidu Akadeemiline malevkond. Samuti osalevad paraadil sisekaitseakadeemia kadetid.

Eesti Vabariigi 98. aastapäeva paraadi osaleb ka Ameerika Ühendriikide Eestis viibiv väekontingent ligi seitsmekümne kaitseväelase ja nelja soomustransportööriga. Lisaks ameeriklastele võtab paraadist osa ka Ühendkuningriigi rühmasuurune üksus ning liputoimkonnad panevad välja Belgia, Poola, Läti ja Leedu.

Muusikat teevad kaitseväe ning politsei- ja piirivalve orkestrid.

Pärast paraadmarssi on huvilistel võimalus tutvuda kaitseväe ja meie liitlaste tehnikaga. Tänavu saab lisaks käsitulirelvadele näha 155- ja 122-millimeetriseid haubitsaid, õhutõrjekahurit ZU-23-2, õhutõrjeraketikompleksi Mistral, tankitõrjesüsteeme Milan ja Javelin, 120-millimeetrist miinipildujat, soomustransportööre Sisu XA-188 ja Stryker, mobiilset õhuseireradarit Ground Master 403 ning lahinguteenindustoetuse sõidukeid.

Allikas: Tallinn.ee

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.