Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Konservatiivne Rahvaerakond esitas ettepanekud õigusloome kvaliteedi parandamiseks (2016-03-04 16:27:42)


Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Riigikogu fraktsioon soovib muuta Riigikogu kodu- ja töökorra seadust nii, et iga fraktsioon saaks õiguse määrata parlamendi kõikidesse komisjonidesse oma esindaja ning esitada suures saalis rohkem suulisi küsimusi.

„Väiksematel fraktsioonidel pole praeguse korra kohaselt võimalik kõikidesse komisjonidesse oma esindajaid saata ning see kahjustab õigusloome kvaliteeti. Sisuliselt sunnitakse väiksemaid fraktsioone valima, millises valdkonnas nad kaasa lüüa tahavad. Demokraatia ja parlamendi töö kvaliteedi huvides peaks kõigil fraktsioonidel olema igas alalises komisjonis vähemalt üks liige,“ ütles fraktsiooni esimees Martin Helme.

Teine muudatusettepank puudutab riigikogu saadiku õigust esitada suulisi küsimusi eelnõude ettekandjatele ning kõrgetele riigiametnikele nende ametisse nimetamisel või vabastamisel.

„Praegu on saadikul õigus esitada ainult üks küsimus, aga see ei taga võimalust olla piisavalt informeeritud esitlusel olevate teemade sisust, menetlemisest ja probleemidest,“ märkis Helme.

Konservatiivse Rahvaerakonna ettepaneku kohaselt peaks Riigikogu liikmel olema õigus ettekandjale esitada kuni viis suulist küsimust.

„Nii saab vähendada ka tõenäosust, et ministrid vastavad opositsiooniesindajate ainsale lisaküsimusele demagoogilise jamaga,“ ütles Helme.

Allikas: Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna 04.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.