Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaameti ja Keskkonnainspektsiooni kommentaarid Noarootsi Lihatööstuse kohta (2016-03-14 16:32:46)


Täna on mitmetes meediaväljaannetes olnud kahetsusväärsel kombel ekslik info, et Keskkonnaamet ja Keskkonnainspektsioon plaanivad sulgeda Noarootsi Lihatööstuse. Saadame Keskkonnaameti ja Keskkonnainspektsiooni ühise kommentaari selgitamaks, et sellist plaani meil ei ole.

Keskkonnaamet ja Keskkonnainspektsioon kinnitavad, et jutt AS Rannarootsi Lihatööstuse sulgemisest, nagu täna mitmed meediaväljaanded kirjutavad, on ennatlik. Kummagi ameti tegevuse eesmärgiks ei ole ettevõtte sulgemine, vaid selle tegevuse keskkonnanõuetega vastavusse viimine.

Kuna ettevõtte biopuhastist väljuva heitvee kontsentratsioon ei vasta vananeva puhastusseadme tõttu nõuetele (on liiga kõrge), on Keskkonnainspektsioon alustanud ettevõtte suhtes haldusmenetlust, mille eesmärk on jõuda lahenduseni, mis tagaks heitvee normidele vastavuse. Piirkonna põhjavett ei ole vananev puhastusseade Terviseameti analüüsi andmetel mõjutanud.

AS Rannarootsi Lihatööstusel on individuaalne puurkaev ja reoveepuhasti, mis tähendab, et tootmiseks vajaminev vesi võetakse oma puurkaevust ja tootmisprotsessis ning olmes tekkiv heitvesi juhitakse tööstuse reoveepuhastisse ja sealt edasi suublasse. Heitvesi läbib enne suublasse jõudmist kolme rasvapüüdurit, reoveepumplat ja kaht paralleelselt töötavat reoveepuhastit, misjärel jõuab biotiikidesse. Vananeva reoveepuhasti ja norme ületava heitvee kontsentratsiooni tõttu tuleb ettevõttel uue vee-erikasutusloa menetluse raames esitada tegevuskava, milliseid parendustegevusi ja mis ajaks nad planeerivad. Seejärel Keskkonnaamet hindab, kas pakutud lahendused vastavad nõuetele. Kui tegevus- ja ajakava on kokku lepitud, jälgib Keskkonnainspektsioon selle täitmist. Juhul, kui ettevõte oma kohustusi ei täida, on haldusmenetluse käigus võimalik teha lihatööstusele ettekirjutus ja määrata sunniraha.

Loodame, et ettevõte teeb kõik endast oleneva, et heitvee probleemi lahendada ning sunnimeetmeid ei ole vaja rakendada.

Allikas: Keskkonnaameti 14.03.2016 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.