Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2016-03-14 23:05:07)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 175 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas kaks avaliku korra rasket rikkumist, üks raske tervisekahjustuse tekitamine, 59 varavastast kuritegu, sealhulgas neli röövimist, 43 vargust (12 eluruumidest ja kolm sõidukitest) ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada viis inimest. Tabati 62 alkoholi- ja üks narkojoobes juht. Registreeriti 605 väärtegu. Möödunud nädala jooksul registreeriti kuus euro võltsimisega seotud kuritegu.

Piiril väljastati kolm sisenemiskeeldu. Avastati 14 piirirežiimi ja dokumendikohustuste ning üks viisaeeskirja rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Ähvardamised

11. märtsil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval ähvardas võõras mees 43-aastast meest. Politsei pidas teo võimaliku toimepanijana kinni 50-aastase mehe.

13. märtsil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuva kortermaja trepikojas ähvardas 27-aastane mees 38-aastast meest. Politsei pidas mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

11. märtsil teatati, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval asuvas meelelahutusasutuses tekitas 20-aastane mees tervisekahjustusi 25-aastasele mehele. Politsei pidas mehe kinni.

11. märtsil teatati, et Kesklinnas Müürivahe tänaval asuvas klubis lõid kaks 18-aastast meest 23-aastast meest. Politsei pidas mehed kinni.

11. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval lõi tuttav 54-aastane mees 41-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

11. märtsil teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval põhjustas tuttav naine 42-aastasele naisele tervisekahjustusi.

11. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas korteris lõi tuttav 64-aastane mees 55-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

12. märtsil teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval asuvas korteris lõi 34-aastane mees 24-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

12. märtsil teatati, et Kesklinnas Tatari tänaval asuvas baaris lõi tundmatu mees 32-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi.

12. märtsil teatati, et Lasnamäel Pae tänaval lõi tundmatu mees 44-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

12. märtsil teatati, et Lasnamäel Vikerlase tänaval asuvas korteris ründas tuttav 57-aastane mees 65-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni.

12. märtsil teatati, et Nõmmel Hirve põigul löödi 54-aastast meest.

12. märtsil teatati, et Kesklinnas Gonsiori tänaval asuvas korteris lõi tuttav 39-aastane mees 26-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

12. märtsil teatati, et Lasnamäel Mahtra tänaval asuvas korteris ründas tuttav 44-aastane mees 43-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

13. märtsil teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuvas meelelahutusasutuses lõi tundmatud mehed 34-aastast meest ning tekitasid talle tervisekahjustusi.

13. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Kopliranna tänaval lasi 37-aastane naine pisargaasi 38-aastasele naisele. Politsei pidas ründaja kinni.

13. märtsil teatati, et Mustamäel E. Vilde tänaval lõi 28-aastane naine 34-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

13. märtsil teatati, et Kesklinnas Faehlmanni tänaval lõi 39-aastane mees 58-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

13. märtsil teatati, et Lasnamäel Kalevipoja põigul asuvas korteris lõi 30-aastane mees ühise alkoholi tarvitamise käigus 54-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

13. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Uus-Maleva tänaval asuvas korteris lõi tuttav 31-aastane mees 32-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

14. märtsil teatati, et Lasnamäel Pallasti tänaval lõid kaks tundmatut meest 35-aastast meest. Konflikt sai alguse vaidlusest parkimise üle.

14. märtsil teatati, et Põhja-Tallinnas Maisi tänaval asuvas majas põhjustas tuttav 53-aastane mees 47-aastasele naisele füüsilist valu.

Vargused

12. märtsil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval seisnud sõiduautost on varastatud tööriistakastid, elektripump ja teisi esemeid. Esialgne kahju on 1090 eurot.

12. märtsil teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel seisnud sõiduautost on varastatud paadimootor ja teisi esemeid. Esialgne kahju on 1100 eurot.

13. märtsil teatati, et Lasnamäel Kivila tänaval seisnud sõiduautost on varastatud tolmuimeja. Esialgne kahju on 2540 eurot.

Omavolilised sissetungid

11. märtsil teatati, et Mustamäel Retke teel asuvasse korterisse on sisse tungitud.

11. märtsil teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval asuvasse korterisse on sisse tungitud.

12. märtsil teatati, et Haaberstis Õismäe teel asuvas korterisse on rõdu kaudu sisse murtud. Esialgsetel andmetel asju varastatud ei ole.

13. märtsil teatati, et Kristiines Välja tänaval asuvasse korterisse on ukse lõhkumise teel sisse murtud. Esialgse info järgi ei ole teada, kas korterist on asju varastatud.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

13. märtsil teatati, et Maardus Leegi teel asuvas eramus viskas 23-aastane mees kõva esemega 47-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas mehe kinni.

Vargused

11. märtsil teatati, et Jõelähtme vallas Uuskülas on hoonest varastatud tööriistu, muuhulgas ketassaag, elektrisaag ja pakendamismasin. Esialgne kahju on 1000 eurot.

13. märtsil teatati, et Maardus Veeru tänaval seisnud sõiduautost on varastatud muusikakeskus ja lauaarvuti. Vargusega põhjustatud kahju on välja selgitamisel.

14. märtsil teatati, et Jõelähtme vallas Ruu külas on varastatud ekskavaatori kütusepump ja selle kütus. Esialgne kahju on 790 eurot.

Röövimine

13. märtsil teatati, et Kose vallas Nõrava külas tungisid talumajja kaks meest, kes noaga ähvardades röövisid 63-aastaselt mehelt jope ja liha. Mehele füüsilist valu ei põhjustatud ning esialgne kahju on 150 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Avaliku korra raske rikkumine

Politseile teatati, et 9. märtsi õhtupoolikul lõid kaks alkoholijoobes meest Jõgeva linnas Aia tänaval 15-aastast noormeest. Politsei pidas sündmuskohal kuriteos kahtlustatavatena kinni 20- ja 22-aastase mehe. Uurimise käigus selgitati, et 20-aastast meest on alust kahtlustada veel kahes varasemalt toime pandud peksmises.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

11. märtsi keskpäeva paiku sai politsei väljakutse Tartus Marja tänaval korterisse, kus joobes 34-aastane mees oli oma 29-aastast elukaaslast löönud. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Avaliku korra raske rikkumine

11. märtsi öösel kella 1.06 paiku märkas politseipatrull Tartus Narva maanteel jooksmas meest, kelle kannul jooksid omakorda kolm meest. Patrull pidas kogu seltskonna kontrollimiseks kinni. Üks nendest, 29-aastane mees selgitas, et kolm võõrast meest olid teda väidetavasti Narva maantee kõrval asuvas pargis löönud. Esmaste selgituste järgi oli löömise põhjuseks varasemalt ühes meelelahutusasutuses tekkinud arusaamatus. Mehed, kellele kannatanu kui lööjatele osutas, olid alkoholijoobes ning nad viidi esialgu kainenema. Kannatanu viidi traumapunkti, kus talle osutati esmaabi. Praeguseks on kannatanu üle kuulatud, toimunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Valgamaa

Vargus

11. märtsil teatati politseile, et Valgas Pärna tänaval korterist varastati tahvelarvuti ja ehteid. Kahju on 870 eurot.

Juhtumid piiril

Ajavahemikul 12.-14. märts avastasid piirivalvurid Luhamaa maanteepiiripunkti saabunud viiel sõidukil kiirusemõõtmist avastavad või selle tööd häirivad seadmed. Eestis on sellise seadme omamine ja kasutamine keelatud, mistõttu need võeti ära, koostati väärteoprotokollid ning lubati seejärel autojuhtidel lahkuda Eestist Venemaa Föderatsiooni.

12. märtsi hommikul tuvastasid piirivalvurid radarivaatlusel Mustvee kandis Peipsi järvele jalgsi läinud isiku, kuigi jääleminek on ohtlike olude tõttu seal keelatud. Piirivalvurid suunasid 63-aastase mehe tagasi kaldale ja selgitasid talle muuhulgas kehtivaid jäälemineku piiranguid.

13. märtsil kella 13 paiku kontrollis piirivalvepatrull Värska vallas Sesniki külas Toyota Carina juhti, kelle tuvastati alkoholi tarvitamise tunnused. Juhi suhtes alustati väärteomenetlust ja ta kõrvaldati juhtimiselt.

13. märtsil kella 14.30 paiku tuvastas piirivalve radarivaatleja Mustvee linna traaversil kaluri, kes viibis kohas, kus see on ohtlike jääolude tõttu keelatud. Sündmuskohale suundunud hõljukipatrull suunas mehe kaldale.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Röövimine

11. märtsil rünnati Kadrinas Kalda tänaval 40-aastast naist ja varastati kilekott, milles oli alkohoolseid jooke ja õhuvärskendaja. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 37-aastase mehe.

Vargus

13. märtsil varastati Viitna külas 37-aastaselt naiselt käekott isikliku varaga. Kahju on 755 eurot.

Ida-Virumaa

Röövimised

12. märtsil rööviti Kohtla-Järvel Maleva tänaval asuvast pandimajast kuld- ja hõbeehteid. Kahju on selgitamisel.

12. märtsil rünnati Kohtla-Järvel Olevi tänaval 54-aastast meest ja varastati autovõtmed ning rahakott koos dokumentide ja sularahaga. Kahju on täpsustamisel.

Raske tervisekahjustuse tekitamine

12. märtsil tungiti Kohtla-Järvel Aia tänaval asuva baari juures kallale 34-aastasele mehele. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

Kehalised väärkohtlemised

11. märtsil löödi Narvas Võidu tänaval asuvas korteris 43-aastast naist. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

12. märtsil löödi Narvas Tallinna maanteel asuva kaupluse parklas 68-aastast naist. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

13. märtsil tungiti Jõhvis Narva maanteel kortermaja trepikojas kallale 85-aastasele naisele.

13. märtsil tungiti Jõhvis Veski tänaval tekkinud peretüli käigus kallale 41-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 39-aastase mehe.

Vargused

11. märtsil teatati, et Narvas Viru tänaval varastati korterist alkoholi ja sularaha. Kahju on 2150 eurot.

11. märtsil teatati, et Narvas Kalda tänaval murti sisse garaaži ja varastati mutrivõtmete komplekt, kaks keevitusmaski, keevitussaapad, lõikurmasin ning muud vara. Kahju on 1250 eurot.

12. märtsil teatati, et Kiviõlis Võidu tänaval varastati sõiduauto Volkswagen Vento registreerimismärgiga 805THT. Kahju on täpsustamisel.

12. märtsil teatati, et Iisakus Tamme tänaval varastati keldrist lintlihvija, ketassaag, ketaslõikur ja survepesur. Kahju on 450 eurot.

13. märtsil teatati, et Narvas Võidu tänaval tungiti akna kaudu korterisse ja varastati ehteid ning rahakott sularahaga. Kahju on 385 eurot.

13. märtsil teatati, et Narvas Rakvere tänaval murti sisse eramusse ja varastati neli autorehvi ning tööriistu. Kahju on 850 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

9. märtsil kell 6.40 löödi Türi vallas omavahelise tüli käigus 75-aastast naist. Kahtlustatavana peeti kinni 54-aastane mees.

Läänemaa

Kehalised väärkohtlemised

13.märtsil kell 1.30 löödi Noarootsi vallas omavahelise tüli käigus 36-aastast meest. Kahtlustatavana peeti kinni 51-aastane mees.

13. märtsil kella 14 paiku löödi Haapsalus Aida tänaval asutuse ruumides 37-aastast meest. Kahtlustatavana peeti kinni 42-aastane mees.

Omavoliline sissetung

13. märtsil kella 1 paiku tungiti Noarootsi vallas Rooslepa külas tallu. Kahtlustatavana peeti kinni 51-aastane mees.

Pärnumaa

Vargus

13. märtsil kella 4 paiku varastati Pärnus Rüütli tänaval meelelahutusasutusest mobiiltelefon Sony. Kahju on 250 eurot.

Raplamaa

Vargus

11. märtsil kella 14 paiku avastati, et Kohila vallas Vilivere külas on asutuse ruumidest varastatud mobiiltelefon iPhone. Kahju on 700 eurot.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 14.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.