Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister arutab Soomes koostöövõimalusi toidu eksportimisel Aasia turgudele (2016-03-17 09:20:40)


Maaeluminister Urmas Kruuse on täna visiidil Helsingis, kus kohtub oma Soome kolleegi Kimmo Tiilikaineniga, kellega arutatakse kahe riigi koostöövõimalusi põllumajandustoodangu turustamisel Aasia turgudel. Samuti on kõne all Soome kogemus biomajanduses.

"Eesti ja Soome koostöö oma toidukaupade turustamisel Aasia turgudel võiks olla praegusest oluliselt tihedam. Oleme mõlemad väikesed riigid ja ühine tegutsemine võiks ettevõtjate jõudmise Aasia turgudele hõlpsamaks teha," ütles maaeluminister Urmas Kruuse.

Minister märkis, et mitme liikmesriigi ettevõtjate ühistegevust toidukaubaga Aasia turgudele jõudmisel soositakse ka Euroopa Liidu tasandil. "Euroopa Komisjon on selleks aastaks eraldanud Euroopa Liidu toidusektorile uute turgude otsimiseks 110 miljonit eurot, kusjuures toetuse andmisel eelistatakse just mitme riigi ettevõtjate ühisprojekte," ütles Kruuse.

Ta rõhutas, et ühistegevuse eelduseks on mõlema riigi ettevõtjate väga tugeva huvi olemasolu. "Tugevam ühistegevus kahe riigi toiduettevõtjate vahel võiks aidata leevendada traditsiooniliste turgude äralangemist ja olla tulevikus ka majanduskasvu allikaks, kuna Aasia turgude puhul räägime kasvava rahvastikuga riikidest," märkis Kruuse.

Minister Kruuse külastab samuti biomajanduse uuringute keskust BIORUUKKI ning osaleb Helsingi toidumessil Gastro, kus oma stendiga on väljas ka Eesti toiduettevõtjad.

Allikas: Maaeluministeeriumi 17.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.