Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikool kuulub jätkuvalt maailma 100 parima ülikooli hulka (2016-03-22 13:33:08)


Rahvusvahelise konsultatsioonifirma Quacquarelli Symonds (QS) edetabelis "QS World University Rankings by Subject 2016" on Eesti Maaülikool põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas maailma 100 parima ülikool hulgas, olles 51.-100. kohal. Sellega paikneb maaülikool oma valdkonnas Eesti kõrgkoolidest edetabelis kõrgeimal positsioonil.

"Saja edukama põllumajanduse ja metsanduse valdkonna ülikooli hulgas olemine on suur tunnustus, mis räägib meie teadustöö kõrgest kvaliteedist ja aktiivsest rahvusvahelisest koostööst," ütles Eesti Maaülikooli teadusprorektor Ülle Jaakma, kelle sõnul näitab maaülikooli kõrget taset see, et 51.-100. kohta jagatakse muuhulgas selliste tuntud Euroopa ülikoolidega nagu Helsinki Ülikool, Ghenti Ülikool, Aarhusi Ülikool ja Müncheni Tehnikaülikool. "Oleme seadnud sihiks jõuda juhtivate biomajandust edendavate ülikoolide hulka, mis on oluline nii Eestimaa loodusressursside edukaks ja kestlikuks majandamiseks kui ka globaalsete probleemide lahendamisel," lisas Jaakma.

Edetabeli koostamisel arvestab QS ülikooli mainet vastava eriala teadlaste ja tööandjate seas ning publikatsioonide tsiteeritavust (allikana kasutatakse kirjastuse Elsevier bibliograafilist andmebaasi Scopus). 2016. aasta edetabeli koostamisel analüüsiti kokku 4226 ülikooli andmeid, kellest kvalifitseerus 2691 kõrgkooli ning edetabelisse jõudis neist 945. QS reastas sel aastal maailma ülikoole kokku 42 erialal.

Esimest korda jõudis maaülikool põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas parimate hulka eelmisel aastal.

Allikas: Eesti Maaülikooli 22.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.