Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kalanduse tootjaorganisatsioonide tootmis- ja turustuskavasid toetatakse 2,5 miljoni euroga (2016-03-23 16:19:25)


Maaeluminister allkirjastas Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 meetme "Tootmis- ja turustuskavad" tingimused, millega alusel toetatakse kalanduse tootjaorganisatsioonide tootmis- ja müügitegevuse paremat korraldamist 2,5 miljoni euroga.

"Eesti kalandussektori jaoks on praegu võtmeküsimusteks uute turgude leidmine ja toodete väljatöötamine, mis aitaks parandada sektori müüginäitajaid," ütles maaeluminister Urmas Kruuse . "Tootjate ühendused saavadki toetust taotleda oma tootmis- ja müügiprotsesside parandamiseks. Näiteks plaanivad tootjaorganisatsioonid oma kavades toetuse eest viia läbi ühiseid turundustegevusi koostöös jaemüügikettidega."

Toetusega saab osaliselt katta tootjaorganisatsiooni koolitus- ja nõustamiskulusid, uuringute teostamist ja administratiivkulusid.

Toetusperioodi peale kokku on meetmele "Tootmis- ja turustuskavad" eraldatud Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 rakenduskavas 2,5 miljonit eurot, toetus katab 75% tehtavatest kuludest. Toetust saavad taotleda asjakohase kava esitanud kalanduse tootjaühendused.

Kõige suuremat tähelepanu pööratakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 (EMKF) Eesti rakenduskavas investeeringutele töötlemisse ja turustamisse - kokku 32,5 miljonit eurot. Samuti plaanitakse 27,7 miljonit eurot rannapiirkondade arenguks, 26,2 miljonit eurot kalapüügivahenditega ja keskkonnahoiuga seotud investeeringuteks ning 17,8 miljoni eurot vesiviljeluse arendamiseks.

EMKF 2014-2020 on programm, mis hakkab pakkuma rahalisi vahendeid Euroopa Liidu ühise kalanduspoliitika rakendamiseks. Perioodil 2014-2020 on fondi Eesti rakenduskava eeldatavaks mahuks 129,6 miljonit eurot, millest 100,9 miljonit eurot tuleb EMKF vahenditest ja 28,6 miljonit eurot Eesti riigieelarvest.

Allikas: Maaeluministeeriumi 23.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.