Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti suuremad piimatootjate ühistud sõlmisid ühise tegevuse kokkuleppe (2016-03-24 12:15:25)

18. märtsil Jõgevamaal Kantkülas kogunenud Eesti suuremate piimatootjate ühistute esindajad sõlmisid ühise tegevuse kokkulepe, mis seab oma tegutsemise eesmärgiks koondada erinevad Eesti piimaühistud ja toorpiimatootjad Eesti piimandusele jätkusuutlikku ning stabiilset arengut kindlustavasse koostöösse.

"Kokkuleppe tulemusena soovitakse kujundada ühtne organisatsioon, mille kaudu koordineeritakse ühistute poolt vahendatava toorpiima ostu ja müüki, suurendada sellest saadavat tulu põllumajandustootjatele ning pidada läbirääkimisi piimatootjaid ja -tööstusi ühendava tööstus- ja müügiettevõtte asutamisel," tutvustas kokkulepet Eesti Põllumeeste Keskliidu juhatuse liige Vahur Tõnissoo.

Kokkuleppega liitusid TÜ EPIKO, TÜ Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liit, TÜ Laeva Piim ja TÜ Tartumaa Piimatootjate Ühistu. Nad kinnitavad, et on valmis ühistute vaheliseks koostööks piimatootjate ühtse organisatsiooni loomisel, selle kujundamise aeg ja muud tingimused lepitakse aga kokku edaspidi. Organisatsioonis kujundatakse ühine hinnastrateegia, et maksta ühistute liikmetele ja lepingupartneritest piimatootjatele parimat võimalikku hinda toorpiima eest. Ühistud soovivad saavutada vahendatava toorpiima müügilogistika parima võimaliku korralduse, mille puhul on võimalik säästa raha ning võimaldada tootjaile paremat toorpiima müügihinda. Ka peavad ühistud oluliseks piimatootjate omanduses või nende valitseva mõju all oleva piimatööstuse rajamist või ostmist, et anda piimast valmistatud lõpptoodangule kõrgem lisandväärtus ja konkurentsivõime.

K oostöös arvestatakse üksteise huvide ja õigustega ning ü histutesse mittekuuluvaid piimatootjaid teavitatakse kõikidest asjaoludest, mille vastu neil koostöö või ühisprojekti eesmärke arvestades on oluline huvi. Kuni ühtse organisatsiooni loomiseni koordineerivad ühistute vahelist tegevust ühistute juhatuste esindajad.



Allikas: TÜ EPIKO, TÜ Jõgevamaa Põllumajandustootjate Liit, TÜ Laeva Piim, TÜ Tartumaa Piimatootjate Ühistu 24.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.