Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu alustab toetuskampaaniat raekoja kellamängu täiendamiseks (2016-03-29 09:56:57)

Tartu linn tellib Hollandi Kuninglikust Valukojast raekoja torni 16 uut kella, mis koos olemasoleva 18 kellaga loovad Eestis unikaalse ja kauni kõlaga kellamängu. Kellade ostmiseks alustab linn toetuskampaaniat, milles kutsutakse kaasa lööma kõiki tartlasi ja Tartu sõpru.

"Suvel avatav 34 kellast koosnev kellamäng on Eestis unikaalne ja võimaldab mängida mitmekülgsemaid meloodiaid. See on tore kingitus meile kõigile Tartu raekoja kellamängu 15. aastap äevaks," rääkis Tartu linnapea Urmas Klaas. "Kutsume kõiki meie ühist kellamänguprojekti toetama, sest loodame poole vajaminevast summast koguda rahva kaasabil. Mitmed tartlased on juba oma huvi näidanud ja soovivad Tartu kellamänguprojektis kaasa lüüa."

Maailma ühes mainekamas kellatehases valmib umbes kolme kuu jooksul Tartule 16 uut kella, millest väikseim kaalub 8 kg ja suurim 96 kg. Kellade valmistamine, kohaletoomine ja paigaldamine läheb kokku maksma 55 000 eurot. Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, siis on kavas uued kellad helisema panna Tartu linna päeval 29. juunil.

Tartu kellamängu saab toetada 29. aprillist kuni 31. maini ülekandega kontole EE882200221014740915 (Saaja: Tartu Linnavalitsus, viitenumber: 02109206000004, selgitus: Kellamängu annetus) või sularahas Tartu raekoja infokeskuses. Kellamängu toetuskampaania algab 4. aprillist ka Hooandja ühisrahastuskeskkonnas.
Toetajate nimed saavad avalikus linnaruumis väärika tähistuse.

Tartu oli pikka aega ainus linn Eestis, mis eristus teistest linnadest kariljoni olemasoluga. Esimest korda kõlas kellamäng Tartu raekoja tornist 15 aastat tagasi - 2001. aasta jõululaupäeval, mil jõulumeloodiaid mängisid 18 uut Saksamaalt Karlsruhe kellatehasest saabunud kella. Nüüdseks on Eestis kaks "isemängivat" (digitaalselt juhitavat) kellamängu: lisaks Tartule Viljandi Jaani kiriku kellatornis Hollandi Kuninglikus Valukojas valmistatud 25 kellaga. Tartu 34 kellaga kariljon saab olema Eesti suurim ning selle heliulatus võimaldab avardada kellamängu muusikalisi väljendusvõimalusi.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 29.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.