Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avatud talud ootavad kümneid tuhandeid külastajaid (2016-03-29 16:27:16)


70 talu ja põllumajandustootmise esindajat pidasid täna Jänedal nõu, kuidas 24. juulil toimuval üle-eestilisel avatud talude päeval kõige paremini külastajaid võõrustada. Kokku on oma talu avamisest teatanud juba 113 ettevõtet.

"Eesti põllumajandustootmistesse ja taludesse leidis mullu avatud talude päeval tee ligi 45 000 külastajat," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "See on väga suur sõnum selle kohta, kui oluliseks ja huvitavaks peetakse põllumajandust ning maaelu. Ka tänavu ootavad Eesti põllumajandusettevõtjad külla kümneid tuhandeid inimesi."

Tartumaal juustutootmisega tegeleva Andre Farm OÜ juhatuse liige Erika Pääbus rääkis, et külastajate poolt on väga suur huvi kohalike toodete vastu. "Kuigi avatud talude keskne idee on kutsuda huvilised endale külla ja näidata kohaliku toidu valmimist, siis inimeste huvi kohalike toodete ostmise vastu on märkimisväärne," ütles Pääbus. Kui mullu külastas Andre Farmi tootmist ligi 600 inimest, siis tänavu valmistutakse vastu võtma 1000 inimest.

Infopäeval jagasid oma kogemusi külaliste võõrustamisest Miku talu perenaine Pille Tutt (Jõgevamaa), Lea Lai (Kodukant Läänemaa), avatud talude mõtte Eestisse tooja Silvia Anspal (MTÜ Järva Arengu Parnterid). Tervitustega esinesid maaeluminister Urmas Kruuse, Eesti Põllumeeste Keskliidu tegevjuht Vahur Tõnissoo ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu juhatuse liige Leho Verk.

24. juulil toimuval üle-eestilisel avatud talude päeval saavad külastajad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

Talud ja põllumajandustootmised saavad enda osalemisest avatud talude päeval anda teada kuni 1. maini (reve@maainfo.ee ). Praeguseks on registreerunud avatud taludele 113 talu ja põllumajandustootmist, enim registreerunuid on Harjumaal (19), Pärnumaal (17), Lääne-Virumaal (16), Tartumaal (11) ja Põlvamaal (11). Registreerunute nimekirja leiab http://www.maainfo.ee/?page=3760.

Mullu juulis toimunud esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval avas külastajatele oma väravad 147 talu ja põllumajandustootmist ning kokku tehti nendesse ligi 45 000 külastust.

2016. aasta avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, Eesti Põllumeeste Keskliit ja Eestimaa Talupidajate Keskliit.

Üle-eestilise avatud talude päeva algatus sündis Maaeluministeeriumi, Maamajanduse Infokeskuse ja Järvamaa avatud talude eestvedajatega koostöös. Avatud talude päevi korraldatakse paljudes riikides üle maailma, näiteks Soomes, Rootsis, Belgias, Suurbritannias, Itaalias, Portugalis, Austraalias, Kanadas, USAs.

· Registreerunute nimekirja leiab http://www.maainfo.ee/?page=3760

Allikas: Maaeluministeeriumi 29.03.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.