Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajanduvoliniku viisidi puhul peavad piimatootjad täna protesti märgiks lüpsivaba päeva* (2016-04-01 14:38:11)


Piimatootjad on otsustanud põllumajandussektori keerulisele olukorrale tähelepanu tõmbamiseks kuulutada tänase päeva lüpsivabaks päevaks. Protesti märgiks, et valitsus pole kriisi leevandamiseks isegi tõsiselt valmis kaaluma üleminekutoetuste maksmist riigieelarvest, jäetakse täna üheks päevaks Eesti piimalehmad lüpsmata. Tootjad loodavad, et see ei halvenda oluliselt värske piima kättesaadavust poodides.

"Mõistame, et tegemist on radikaalse sammuga, kuid tänases olukorras tavapärased meetmed enam ei toimi. Eestis toodetakse iga päev ca 2000 tonni piima. Praegust piima kokkuostuhinda arvestades saavad Eesti piimatootjad päevas kokku umbes 150 tuhat eurot kahju, mistõttu on piimatootjate meeleheide mõistetav ja riigi meetmed olukorra leevendamiseks vältimatud. Kahjuks pole valitsus seni meie nõudmisi kuulda võtnud," selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Põllumajandus- ja toidutootjate esindajad rõhutasid piima- ja sealihasektori keerulist olukorda ka tänasel kohtumisel Euroopa Komisjoni põllumajandusvoliniku Phil Hoganiga, kes küll mõistis probleemi tõsidust, kuid märkis, et tema taskud on tühjad ja liikmesriikidel on võimalik olemasolevate meetmete raames kohalikku põllumajandustootmist toetada. Komisjon lubab näiteks erakorraliselt liikmesriikidel anda oma põllumajandusettevõtetele 15 000 euro ulatuses tootja kohta riigiabi.

Alates Venemaa impordikeelu kehtestamisest 2014. aasta augustis kuni tänaseni on Eesti piimalehmade arv juba vähenenud ligi kümnendiku võrra ca 90 000 lehmani.

Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja 01.04.2016 pressiteade
*Pressiteate sisu ja sellest tulenevate tagajärgede eest vastutab pressiteate saatja ehk allikas.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.