Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse: EL valmisolek turutõrgetele reageerimisel peab paranema (2016-04-02 18:38:56)

LISATUD FOTOD KOHTUMISEST

Euroopa Liidu valmisolek põllumajandussektori turutõrgetele ning suurtele hinnakõikumistele reageerimisel peab paranema, ütles täna maaeluminister Urmas Kruuse kohtumisel Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Phil Hoganiga.

"Euroopa Liit on viimaste aastate jooksul panustanud põllumajandussektori turuolukorra parandamisse ligi miljard eurot, millest oluline osa on ette nähtud põllumeestele uute eksporditurgude leidmiseks," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "Baltimaad on kriisist olnud rohkem mõjutatud ja seda on ka Euroopa Liidu abipakettides arvestatud. Samas on selge, et üksnes kriisiabi olukorda ei lahenda - pikaajalise lahenduse annab siiski toodangu müük."

Minister Kruuse ütles, et üheks küsimuseks põllumajandussektori turuolukorra parandamisel on võitlus ebaausate kauplemistavadega. "Volinik kinnitas, et Euroopa Komisjon viib praegu läbi analüüsi, kuidas parandada põllumehe positsiooni tarneahelas, et põllumajandusettevõtted saaksid oma toodangu eest õiglasemat tasu," ütles minister.

Minister Kruuse rõhutas, et kuna põllumajandus on Euroopa Liidu ühine poliitika, siis peab tulevikus valmisolek sektori turutõrgetele ning suurtele hinnakõikumistele reageerimisel paranema. "See tähendaks näiteks suuremat paindlikkust toetuste nõuete puhul, mis lubaks põllumehel vajadusel teise põllumajandustootmise valdkonda üleminekut," ütles Kruuse. "Samuti annaks paindlike finantsinstrumentide laialdasem kasutamine Euroopa Liidus põllumehele võimaluse kriisist välja tulla."

Kohtumisel oli kõne all ka Euroopa Liidu põllumajanduspoliitika järgmisel rahastusperioodil pärast aastat 2020. Minister Kruuse sõnul tuleks uuel perioodil rakendada Euroopa Liidu tasandil biomajanduse arengut toetavaid meetmeid. "Korralikult välja arendatud biomajandus on valdkond, mis võiks toetada majanduskasvu ja uute töökohtade loomist maapiirkondades," ütles Kruuse. "Samuti tuleb uuel perioodil maapiirkondade majandusliku konkurentsivõime suurendamisel keskenduda tegevustele, mis tagaksid väiketootjate säilimise."

FOTOD KOHTUMISEST

https://www.dropbox.com/sc/t4kdm79ezs2umgg/AAAxfSelAu13o
alMuZGGFQO0a


Allikas: Maaeluministeeriumi 01.04.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.