Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teadusnõukogu: Eesti vajab pikaajalist vaadet biomajandusele (2016-04-06 06:50:57)


Eestis biomajanduse süsteemne väljaarendamine võiks olla üks majanduskasvu alusest ning aidata maapiirkondadesse töökohti juurde luua, tõdeti 5.04.2016 toimunud Põllumajandusteaduste nõukogu istungil.

Põllumajandusteaduste nõukogusse kuuluvad teadlased ja põllumajandustootjate esindajad leidsid, et strateegilisem lähenemine biomassi väärindamisele on eelduseks elatustaseme tõusule Eesti maapiirkondades.

"Suurepärane näide biomajanduse potentsiaali ärakasutamisest on Soome riik, kus 2014. aastal vastu võetud biomajanduse strateegia seab eesmärgiks biomassi tõhusamalt majandades ja väärindades luua kümne aastaga 100 000 töökohta," ütles nõukogu esimees Toomas Kevvai . "Oleme ka Eestis alustanud ettevalmistusi biomajanduse valdkonna arengukava loomiseks, et suudaksime paremini ja süsteemsemalt ära kasutada olemasolevat biomassi. Biomajandusest võiks saada üks majanduskasvu aluseid ja töökohtade loojaid maapiirkonnas," märkis Kevvai.

Lisaks ülevaatele Eesti biomajanduse arengukava koostamise hetkeseisust, kuulati ära ülevaade Eesti põllumajandusteadlaste osalemises kohta Euroopa teadusvõrgustikes ning Eesti maaelu arengukava 2014-2020 innovatsioonimeetmete hetkeseisu ja tulevikuplaanide kohta.

Maaeluministeeriumi juures tegutseva Põllumajandusteaduste nõukogu ülesandeks on nõustada maaeluministrit teadus-, arendus- ja innovatsioonitegevuse teemal, teha seiret ministeeriumi rahastatavate teadus-, arendus- ja innovatisoonitegevusega seotud meetmete üle ning esitada nende kohta ministrile täiendusettepanekuid.

Nõukogusse kuuluvad Eesti Maaülikooli, Tartu Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Taimekasvatuse Instituudi, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Eesti Põllumeeste Keskliidu, Eestimaa Talupidajate Keskliidu, Maaelu Edendamise Sihtasutuse ja Maaeluministeeriumi esindajad.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.