Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluministeeriumi 16. nädala eelinfo (2016-04-18 00:24:09)

Teisipäev, 19. aprill

* Kell 10 kohtub minister Urmas Kruuse Eesti Lambakasvatajate Seltsi esindajatega. Kohtumisel räägitakse Eesti lambakasvatussektori hetkeseisust.

* Kell 14 osaleb kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron osaleb Riigikogu maaelukomisjoni istungil, kus annab ülevaate Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014-2020 vahendite kasutamise hetkeseisust.

* Kell 15 osaleb toiduohutuse osakonna juhataja asetäitja Pille Tammemägi Riigikogu maaelukomisjoni istungil, kus on arutuse all loomakaitseseaduse, loomatauditõrje seaduse ning loomade ja loomsete saadustega kauplemise ning nende impordi ja ekspordi seaduse muutmise seadus eelnõu.

* Toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai, toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev ja Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi direktor Olev Peetsu osalevad Lääne-Viru maavanema juures kokku kutsutud ümarlaual, kus arutatakse Rakvere Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi tulevikuga seotud küsimusi. Kohtumisele on kutsutud ka kohalike toidukäitlemisettevõtete esindajad.

* Kalamajandusosakonna juhataja Ain Soome osaleb Varssavis toimuval Euroopa Liidu Läänemere-äärsete liikmesriikide kalandusadministratsioonide juhtide koostööfoorumi BALTFISH kohtumisel, kus arutatakse koostöövõimalusi Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi rakendamisel.

Kolmapäev, 20. aprill

* kell 11 toimub Tartumaal, Tartumaa Põllumeeste Liidu majas (Jalaka 48, Tartu) seakatku infopäev seakasvatajatele, kus selgitatakse bioohutusnõudeid sigade Aafrika katku vältimiseks farmis. Infopäev toimub Maaeluministeeriumi ja Eesti Tõusigade Aretusühistu koostöös. Lisainfo ja registreerimine aadressil: http://goo.gl/rdsw1S

* 20.-21. aprillil toimub Tartus Eesti Maaülikoolis rahvusvaheline konverents "Agroforum Mare Balticum", mis keskendub tänavu keskkonnanutikale põllumajandusele. Konverentsil on kohal delegatsioonid 14 riigist, esinevad eksperdid Euroopa Komisjonist, ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioonist (FAO), Läänemeremaade Nõukogust. Konverentsi avab maaeluminister Urmas Kruuse. Konverentsi korraldab Eesti Maaülikool koostöös Maaeluministeeriumi, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Maaelu Edendamise Sihtasutuse ja Peterburi Põllumajandusülikooliga. Lisainfo ja programm http://agroforum.emu.ee/et/agroforum.

* 21.-23. aprillil toimub Tartu messikeskuses (Kreutzwaldi 60, Tartu) Baltimaade suurimaid põllumajandusnäituseid Maamess. Maaeluministeerium, Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet, Põllumajandusamet, Maamajanduse Infokeskus ja Maaelu Edendamise Sihtasutus koos Põllumajanduse Informatsiooni ja Konsultatsiooni Keskusega (PIKK) on väljas ühisstendiga, mille leiab hall C, stend C-35. Vaata ka www.maamess.ee. Stendil on võimalik registreerida oma talu või põllumajandusettevõtet osalema Avatud talude päeval 2016.

Neljapäev, 21. aprill

* minister Urmas Kruuse osaleb Vabariigi Valitsuse istungil ja kabinetinõupidamisel.

Reede, 22. aprill

* minister Urmas Kruuse osaleb Eesti Toiduainetööstuse Liidu korraldatud Toiduainetööstuse 10. aastakonverentsil "Toit ja tervis", kus teeb ettekande Eesti toidu ekspordivõimalustest.

* Veterinaar- ja Toiduametis koguneb riiklik loomatauditõrje komisjon, kes arutab valmisolekut seakatku tõrjumiseks 2016. aasta suvel, mil on oht uuteks seakatku puhanguteks koduseafarmides.

Allikas: Maaeluministeeriumi eelteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.