Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laupäeval tähistatakse Jüriöö ülestõusu aastapäeva (2016-04-21 03:37:30)


Lasnamäe linnaosavalitsus kutsub kõiki linnaelanikke laupäeval, 23. aprillil kell 20 Jüriöö parki Jüriöö ülestõusu 673. aastapäeva tähistama. Traditsiooniliselt võtavad pargis sõna poliitikud, sõjaväelased ja Eesti avaliku elu tegelased. Piduliku tseremoonia järel pakutakse külalistele Susi hotelli õuel sõdurisuppi ja kuuma teed.

Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva ütles ürituse kutses, et kui mäletame oma ajalugu, siis oleme targemad, rikkamad ja jõukamad. „Meie soov on see, et Lasnamäe noored ka teaksid, mille poolest on Jüriöö park tuntud ja tunneksid uhkust selle üle.“

Kell 20 algavale üritusele saabub hobustel võidutuli, aupaukude saatel süüdatakse lõke ning toimub tervitussaluut. Taustaks mängib orkester ning esineb meeskoor. Ürituse käigus istutab Riigikogu aseesimees Jüri Ratas parki tammepuu. Üritust juhib näitleja Jüri Aarma.

Jüriöö ülestõus algas 23. aprillil 1343 Harjumaal ühel künkal asuva maja süütamisega, mis andis märku, et kooskõlastatud ülestõus on alanud. Tänaseks on Jüriöö Pargist kujunenud ajalooline paik, kus tähistatakse mitmeid Eesti tähtpäevi.

Allikas: Tallinn.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.