Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse: kutsun Eesti toidutööstusi üles eelistama kodumaist toorainet (2016-04-22 15:43:10)


Maaeluminister Urmas Kruuse kutsus täna toimuval Eesti Toiduainetööstuste Liidu aastakonverentsil Eesti toidutööstusi üles eelistama kodumaist toorainet.

"Põllumajandusele keerulisel ajal on meie toidusektori tuleviku seisukohalt kõige tulemuslikum, kui toidutööstused eelistavad Eestis toodetud ja kasvatatud tooret," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "See oleks pikaajaline ja mõlemapoolselt kasulik lähenemine."

Minister rääkis konverentsil, et toidusektori väljapääs kriisist seisneb uutele turgudele minemisel. "Kaugetele turgudele minemisel peame kindlasti tegema koostööd oma lähinaabritega, sest meid nähakse sama regioonina. Näiteks Soome on avaldanud soovi koos meiega tegutseda," lisas Kruuse.

Ministri sõnul peaks Eesti oma kuvandis lisaks IT-edule senisest paremini esitlema ka toitu. "Mis võiks teha Eesti toidust ekspordihiti? Meie nutikad inimesed ja innovaatiline toidutööstus, kes paindliku ja avatud tootmise juures loovad puhtast toorainest esmaklassilist kvaliteeti," ütles Kruuse. "Meie toidutööstuse tugevus on võime muutustega kiiresti kohaneda ja pakkuda klientidele paindlikke lahendusi.

Allikas: Maaeluministeeriumi 22.04.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.