Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vabatahtlikud päästekomandod on Päästeameti koostööga rahul (2016-04-29 09:07:54)


Esmakordselt vabatahtlike päästekomandode seas läbiviidud rahulolu uuring näitab päästekomandode üldist rahulolu ameti teenusega ning toob välja, kus saaksime ennast parendada. Küsitlusele vastas 93 vabatahtlikku päästekomandot 115-st, mis on erakordselt kõrge vastanute määr taoliste küsitluste puhul. Uuringu tulemuste kohaselt on Päästeameti poolse üleriigilise vabatahtlike päästjate kaasamise teenusega väga rahul või pigem rahul 78% uuringule vastanutest. Päästeameti vabatahtlike koordinaatorite tegevusega jäi rahule 99% vastanutest.


Päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi sõnul on uuringu positiivsed tulemused suur tunnustus kogu Päästeameti meeskonnale. "Vabatahtlikud päästjad on eelkõige meie partnerid, kelle olemasolu ja arvamus on meie jaoks ääretult oluline", ütles Suurkivi ja tänas kõiki partnereid hea koostöö ja kõrge usalduse eest.


Küsitluse tulemusena kaasab Päästeamet kindlasti vabatahtlikke päästekomandosid neid puudutavate otsuste tegemisse. Ühtlasi arvab 34% vastanutest, et õppusi ja ennetusalasi koolitusi võiks olla rohkem.


Päästeameti poolse toetuste osas läksid partnerite arvamused lahku. Küsimusele, kas Päästeameti püsitoetus vabatahtlikule päästekomandole on piisav, kinnitas 47% et see nii on, kuid 43% vastanutest märkis, et ootab suuremat toetust. Eriarvamused on mõistetavad, sest päästjate väljaminekud ja eelarved on erinevad. Paljudel puudub muu toetus peale Päästeameti, kuid teisi aga toetavad veel eraettevõtted (30.3%), kohalikud omavalitsused (84,3%), eraisikud (5.6%) ja erinevad toetusfondid (38.2%).


Mullu toetas Päästeamet vabatahtlikke päästekomandode tegevust ja tehnika soetamist 1.4 miljoni euroga. Tänavu jäi toetussumma samale tasemele, kuigi jätkusuutlikuks toimimiseks vajavad päästeseltsid kuni kolm korda suuremat rahastust.


Päästeameti haldusalas tegutseb lisaks riiklikele päästekomandodele 116 vabatahtlikku päästekomandot. 2016. aasta esimese kvartali lõppu seisuga kuulus vabatahtlikesse päästeühingutesse kokku 1863 päästjat. Vabatahtlikud päästjad oli kaasatud igale viiendale ehk 3451 päästesündmusele, mis on 18 % kõikidest päästesündmustest. Vabatahtlike päästekomandode keskmine reageerimise aeg oli 7 minuti ja 42,7 sekundit.

 

Allikas: Päästeameti 29.0.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.