Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse sündmused (2016-05-02 17:57:46)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 183 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas viis avaliku korra rasket rikkumist, 74 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine, 61 vargust (11 eluruumidest ja neli sõidukitest) ja kuus sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 16 inimest. Tabati 57 alkoholi- ja üks narkojoobes juhti. Registreeriti 564 väärtegu.

Piiril väljastati seitse sisenemiskeeldu. Avastati üks viisaeeskirja rikkumine, kaks salakaubavedamise juhtumit ning kaks dokumendikohustuse rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

1. mail teatati, et Narva maantee korteris tekkis konflikt 30-aastase mehe ja 32-aastase naise vahel. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 30-aastase mehe.

Kehalised väärkohtlemised

29. aprillil teatati, et Kesklinnas Luha tänaval viskas 35-aastane mees kiviga 27-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse ning politseinikud pidasid vanema mehe kahtlustatavana kinni.

29. aprillil teatati, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval asuvas korteris lõi tuttav 44-aastane mees 43-aastast naist ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

29. aprillil teatati, et Lasnamäel Lääneremere teel asuva kortermaja trepikojas toimus konflikt 70- ja 40-aastase naise vahel.

29. aprillil teatati, et Lasnamäel K. Kärberi teel asuvas kortermajas lõi 37-aastane mees 18-aastast meest. Politseinikud toimetasid teo võimaliku toimepanija jaoskonda.

29. aprillil teatati, et Kesklinnas Nunne tänaval lõi alkoholi tarvitanud 34-aastane mees 55-aastast meest ning tekitas talle tervisekahjustusi. Politsei pidas 34-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

30. aprillil kella 10.30 ajal anti teada, et Põhja-Tallinnas Kopli tänaval asuvas majas löödi 37-aastast naist. Politseile on võimalik lööja teada.

30. aprilli pärastlõunal anti teada, et Nõmmel Liiva tänaval asuvas majas on tungitud kallale 39-aastasele naisele. Politseile on võimalik lööja teada.

30. aprilli õhtul teatati, et kesklinnas Teatri väljakul tungiti kallale 18-aastasele noormehele.

30. aprilli hommikul teatati, et Kristiine linnaosas Sõpruse puiesteel asuvas korteris löödi 49-aastast naist. Politseil on võimalik lööja teada.

1. mail teatati, et Katleri tänava korteris läksid joobes elukaaslased omavahel kaklema. Kiirabi vaatas kohapeal üle 53-aastase mehe ja 52-aastase naise. Sündmuskohale reageerinud patrull viis läbi esmased menetlustoimingud ning võttis osapooltelt ütlused.

1. mail teatati, et Sõpruse puiestee korteris lõi 32-aastane naine peretüli käigus 42-aastast meest. Mõlemad osapooled viidi asjaolude selgitamiseks politseijaoskonda.

1. mail teatati, et Padriku tee korteris tungiti peretüli käigus kallale 53-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 54-aastase mehe.

1. mail teatati, et A. H. Tammsaare tee korteris tekitati peretüli käigus füüsilist valu 68-aastasele naisele. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 22-aastase mehe.

1. mail teatati, et Narva maantee korteris toimus peretüli kahe 28-aastase naise ja 28-aastase mehe vahel. Kiirabi viis 28-aastase naise haiglasse tervisekontrolli ning kahtlustatavana peeti kinni 28-aastane mees.

Vargused

29. aprillil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval seisnud sõiduautolt varastati tagavararatas. Esialgne kahju on 1000 eurot.

30. aprilli keskpäeval teatati, et eelmise päeva hommikul oli Nõmmel Liipri tänaval murtud sisse sõiduautosse, kust oli kaasa viidud tehnikat ning erinevaid esemeid. Esialgne kahju on üle 900 euro.

1. mail teatati, et Sõpruse puiestee korterist on varastatud hõbenõud, kuldehted ja krediitkaardid. Teataja sissemurdmisjälgi ei täheldanud. Kahju on täpsustamisel.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. mail teatati, et Maardus Kallasmaa tänava korteris löödi peretüli käigus 33-aastast naist. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 37-aastase mehe.

Omavoliline sissetung
30. aprillil kella 23.45 ajal teatati, et Viimsi vallas Lauakülas on sissetungitud majja. Esialgsetel andmetel midagi varastatud ei ole.

Vargus

29. aprillil teatati, et Peetris Kuldala teel seisnud sõiduautost varastati ketassaag ja kontuurlihvija. Esialgne kahju on 2650 eurot.

Juhtum piiril

1. aprillil saabus Istanbulist Tallinna lennujaama Nepali kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Naisele koostati sisenemiskeeld ning tema viisa tunnistati kehtetuks. Ta ootab tagasilendu mitte-Schengeni alal.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Vargus

29. aprillil sai politsei teate, et Põlvas Savi tänava korterist varastati pöördlaser Bosch ja maja ette pargitud sõidukist naelapüstol Paslode. Vargusega tekitatud kahju on 700 eurot.

Tartumaa

Avaliku korra rasked rikkumised

30. aprillil sai politsei teate, et Tartus Kastani tänaval ähvardab 41-aastane mees oma naabrit relvaga. Politsei selgitas, et tegu on õhkrelvaga ja ähvardaja toimetati esialgu kainenema. Praeguseks on mees kahtlustatavana üle kuulatud.

30. aprillil teatati, et Tartus Soola tänaval nõudsid kaks meest tuttavalt 51-aastaselt mehelt sularaha 10 eurot. Kui viimane ära joosta püüdis, ründas teda raha nõudnud meestest noorem ja põhjustas sellega füüsilist valu. Politsei tabas meest ähvardanud ja raha nõudnud mehed lähedusest jõe äärest. Praeguseks on kaks meest vanuses 27- ja 39 eluaastat kahtlustatavana kinnipeetud.

Vargused

30. aprillil sai politsei teate, et Elvas Tamsa teel murti sisse ehitusjärgus majja ja kõrvalhoonesse ja varastati akutrell, ketassaag, tikksaag, puuvasar ja muid esemeid. Täpne varastatud esemete nimekiri ja kahju suurus on täpsustamisel.

29. aprillil teatati politseile, et Tartus Kalevi tänava lasteaias varastati 41-aastasele naisele kuuluvast rahakotist kolme euro eest münte, kaks pangakaarti ja samuti rahakotis olnud märkmepaber, kuhu oli kirjutatud pangakaartide PIN-koodid. Seejärel võeti ühte kaartidest kasutades sularahaautomaadist välja sularaha kokku 470 eurot. Kokku tekitati naisele rahalist kahju 495 eurot.

Politseile laekus teade, et 23. aprillil varastati Tartus Laia tänava hoonest 24-aastasele mehele kuuluv musta värvi seljakott koos sülearvutiga. Kahju on 1500 eurot.

Valgamaa

Vargused

30. aprillil sai politsei teate, et Valgas Järve tänaval lõhuti ehitusobjektil seisnud linttraktori kütusepaagi kork ja varastati 250 liitrit diiselkütust. Kahju on 220 eurot.

29. aprillil sai politsei teate, et öö jooksul murti Tõlliste vallas Tagula külas sisse töökotta ja varastati saag Husqvarna, võtmekomplekt, murutrimmer, akutrell ja muid tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 2147 eurot.

29. aprillil teatati politseile, et öö jooksu varastati Helme vallas Linna külas lukustamata ja vaba juurdepääsuga mopeed Kymco. Kahju on 350 eurot.

29. aprillil sai politsei teate, et Valgas Kesk tänaval varastati seljakott, milles oli videovarustus. Koti omanik oli koti maha pannud ja liikunud filmides sellest pisut eemale, kuid naastes kotti enam ei olnud. Kadumise hetkel olid kotis akutald, välk, diktofon, kõrvaklapid, kaamera juhtmed, akulaadijad ja muud esemed. Kahju on umbes 800 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine

30. aprillil sai politsei teate, et Tõrvas Valga tänava parklas tekkis 19-aastase naise ja tuttava viieliikmelise seltskonna vahel tüli, mis päädis kaklusega. Kähmluse käigus põhjustati naisele füüsilist valu.

Juhtumid piiril

29. aprillil avastasid Varnja piirivalvurid Peipsi järves nõuetekohaselt tähistamata nakkevõrgud, mis eemaldati püügilt ja toimetati hoiule, Kuni Keskkonnainspektsioonile üleandmiseni. Võrgus kala ei olnud.

29. aprillil saabus Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale sõiduauto Toyota, mida juhtis 53-aastane mees. Sõiduki kontrollimisel avastasid piirivalvurid, et sel on läbimata tehnonõuetele vastavuse kontroll. Mehele määrati rahatrahv ja suunati lähimasse ülevaatuspunkti.

30. aprillil saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale maastur Audi, mida juhtis 35-aastane mees. Sõiduki kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et see ei ole tehniliselt korras ja esineb ohtlikke rikkeid. Sõiduki piiriületus tõkestati ja see suunati koos juhiga tagas Venemaa Föderatsiooni.

1. mail saabus Koidula piiripunkti riiki sisenevale suunale veok Renault, mida juhtis 31-aastane mees. Kontrollimisel avastasid piirivalvurid, et veokil esineb ohtlik viga ja see suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

1. mail saabus Luhamaa piiripunkti riiki sisenevale suunale sõiduauto Opel, mida juhtis 55-aastane mees. Kontrollimisel selgus, et mehe viisa ei ole veel ajaliselt kehtima hakanud ja seega puudus tal seaduslik alus riiki sisenemiseks. Juht koos sõidukiga suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. mail löödi Rakveres 15-aastast noormeest. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

Vargused

29. aprillil teatati, et Kadrina alevikus varastati Rakvere tee maja trepikojas jalgratas. Kahju on 400 eurot.

29. aprillil teatati, et Rakvere vallas murti sisse talu kõrvalhoonesse ja varastati muruniiduk, elektriboiler, WC-pott ja erinevaid tööriistu. Kahju on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

29. aprillil lükkas Narvas Vaksali tänaval tundmatu mees 35-aastast naist.

30. aprillil tungiti Narvas Puškini tänaval kallale 30-aastasele naisele. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

1. mail löödi Narvas Rakvere teel asuvas baaris 32-aastast naist. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

1. mail löödi Narvas Pähklimäe tänaval asuvas baaris 29-aastast meest.

1. mail löödi Narva Gagarini tänaval asuvas korteris 38-aastasele mehele noaga kätte. Politseile on teo võimalik toimepanija teada.

1. mail löödi Narvas Lavrentsovi tänaval 28-aastast naist.

Vargused

30. aprillil teatati, et Kohtla-Järvel varastati Ahtme maanteel asuvast kohvikust kassaaparaat koos sularahaga, alkoholi ja maiustusi. Kahju on 900 eurot.

30. aprillil teatati, et Narvas varastati Tallinna maanteel asuvast söögikohast 405 eurot sularaha.

30. aprillil teatati, et Narvas varastati Turu tänaval kortermaja keldrist jalgratas. Kahju on 430 eurot.

30. aprillil teatati, et Kohtla-Järvel varastati Sõpruse tänava garaažiühistu alalt sõiduauto VW Golf. Kahju on 700 eurot.

1. mail teatati, et Narvas 30. aprillil varastati mobiiltelefon. Kahju on 799 eurot.

1 mail teatati, et Kohtla-Järvel Punase tn garaažist varastati mopeed ja muid esemeid. Kahju on 818 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine

29. aprillil kell 4.50 löödi Hiiu vallas 43-aastast meest. Kahtlustatavana peeti kinni 23-aastane mees.

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

28. aprillil kella 20.30 paiku löödi Väätsa vallas Piiumetsa külas sõidukis 39-aastast meest. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

24. aprillil kella 22 ajal tõugati Ambla vallas 80-aastast naist. Kahtlustatavana peeti kinni 56-aastane mees.

Pärnumaa

Röövimine

29. aprillil kell 15 paiku rööviti Pärnus Rohu tänaval 30-aastast meest.

Avaliku korra raske rikkumine

30. aprillil kell 4.11 löödi Pärnus Rüütli tänaval 35- ja 31-aastast meest. Kahtlustatavana peeti kinni 26- ja 30-aastane mees.

29. aprillil kell 3.02 löödi Pärnus Ringi tänaval meest. Teo arvatav toimepanija on politseile teada.

Sõiduki omavoliline kasutamine

30. aprillil avastati, et Pärnus Rohu tänaval on korterelamu juurest võetud sõiduauto Volkswagen, mis leiti hiljem Kirsi tänavalt põlenuna. Esialgne kahju on 810 eurot.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 02.05.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.