Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusamet tuvastas ohtliku taimekahjustaja Maxima Eesti OÜ Tallinna, Pärnu ja Jõgeva kauplus (2016-05-05 18:01:50)


Ohtlik taimekahjustaja tamme-äkksurm avastati müüdavatel rododendronite istikutel neljas Maxima Eesti OÜ kaupluses. Müügikohad asuvad Tallinnas Smuuli tee 9 ja Tuulemaa 20, Pärnus aadressil Riia mnt. 131 ja Jõgeval aadressil Suur 19/21.

Ohtliku taimekahjustaja saastunud taimed pärinevad Belgiast. Taimedel on küljes tootjanumbriga etikett (taimepass), millel on märgitud registreerimisnumber - Registratiernr. 51042. Tallinnas, Smuuli tee 9 kaupluses turustatud istikutel on küljes tootjanumbriga etikett (taimepass), millel on märgitud registreerimisnumber - Registratiernr. 54604. Veel müümata taimede müük on peatatud.

Põllumajandusamet palub kõigil, kes on käesoleval kevadel ostnud rododendroni taimi Maxima Eesti OÜ kauplustest üle Eesti ning märkavad taimedel haigustunnuseid, võtta ühendust Põllumajandusameti maakondlike keskustega, kontaktid kodulehel siin, või paljundusmaterjali bürooga, e-post taimetervis@pma.agri.ee. Palume alles hoida ostutšekk ja taime küljes olev etikett (taimepass).

Kuna haigustunnused ei pruugi avalduda koheselt, on soovitatav hoida taimi 2-3 nädalat enne püsivale kasvukohale istutamist eemal teistest taimedest ja jälgida kogu kasvuperioodi vältel.

Tamme-äkksurmale iseloomulikud haigustunnused on taimede võrsete närbumine, lehelaiksus, keerdunud lehed või pruunistunud õienupud. Lisateavet ohtliku taimekahjustaja tamme-äkksurma kohta on võimalik leida Põllumajandusameti veebilehelt taimetervise valdkonna alt. Põllumajandusamet soovitab tungivalt hoiduda selliste taimede ostmisest, millel esinevad loetletud haigustunnused!

Allikas: Põllumajandusameti 05.05.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.