Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Daily kaasab kooliõpilased koolieine valmimisse (2016-05-07 01:03:58)

Maikuus võtavad Eesti erinevate koolide õpilased osa projektist "Kokkame koos", mille käigus valmistavad 4.-6. klassi õpilased koos kooli köögitoimkonnaga pärast tunde järgmise päeva pikapäevarühmale maitsvaid lihapalle.

Daily kaubamärgi all koolitoitlustusteenust pakkuva Baltic Restaurants müügi- ja turundusjuhi Eret Rennigu sõnul on õpilastega kokkamine Daily koolisööklates uus algatus, millest lapsed suure huviga osa võtavad.

"Lapsed saavad ühiskokkamiselt väga põneva kogemuse - nad näevad, kuidas käib töö koolisööklas, nad tutvuvad meie tervisliku koolilõuna põhimõtetega. Samas õpivad lapsed valmistama lihtsat ja maitsvat einet, millega kasvõi oma pereliikmeid üllatada. Loodetavasti kasvab selle kogemuse läbi paljude laste huvi ka toiduvalmistamise ning naturaalsest värskest toorainest tervislikuma toiduvaliku tegemise vastu - teeme süüa ju samamoodi kui kodudes, lihtsalt suuremates kogustes," rääkis Rennig.

"Kokkame koos" ettevõtmine toimub maikuu jooksul kolmes Harjumaa ja kolmes Tartumaa koolis ühtekokku seitsmel korral. Sügisel plaanib Daily laiendada ühiskokkamise projekti ka teistesse Eesti koolidesse.

Eret Rennig selgitas, et laste kaasamine kaasõpilaste toidu valmistamisse on osa Daily koolisööklate püüdlusest muuta lapsed ja lapsevanemad teadlikumaks sellest, kuidas valmib toit koolisööklas.

"Oleme väga uhked meie sööklates kehtivate rangete toiduohutus- ja kvaliteedistandardite üle, tänu millele valmib meie sööklates toit, mis on tõesti maitsev ja kõrge toiteväärtusega. Näiteks välistavad meie menüüstandardid igasuguste maitsetugevdajaid ja soola sisaldavate maitseainete, erinevate puljongi-, supi- või kastmekontsentraatide ning poolfabrikaatide kasutamise. Meil on väga hea meel, kui lapsed võtavad selle hoiaku ka kodudesse kaasa," nentis Rennig.

Daily kaubamärgi all tegutsev Baltic Restaurants Estonia on koolitoitlustusega tegelenud juba alates 2000. aastast ning pakub täna toitu 46 üldhariduskoolis ning 17 lasteaias üle Eesti, valmistades igapäevaselt einet enam kui 23 500 lapsele.



Allikas: Baltic Restaurants Estonia AS


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.