Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Multidistsiplinaarne seminar annab ülevaate kunstliku viljastamise tehnoloogiatest (2016-05-09 02:09:10)


12. mail
algusega kell 10.00 toimub Tallinnas KUMU auditooriumis kunstliku viljastamise tehnoloogiate teemaline Eesti-Belgia ühisseminar "Väljakutsed tänapäeva kunstliku viljastamise tehnoloogiates". Seminar on harukordne võimalus pidada teadlaste ja üldsuse vahel avalikku debatti teaduse, tehnoloogiate ja eetika üle. Seminaril räägivad tippeksperdid kõige värskematest teadmistest reproduktsiooni tehnoloogiate alal ning geenide, keskkonna ja tehnoloogiate võimalikest koosmõjudest.

"Nii inimese kui ka loomade meditsiinis on kunstliku viljastamise ning sellel põhinevate tehnoloogiatega seotud palju küsimusi ja kõhklusi," rääkis Eesti Maaülikooli teadusprorektor, seminari Eesti-poolne kuraator Ülle Jaakma. "Kuigi teaduse, tehnoloogia, ühiskonna ja majanduse areng on murdnud tabusid ja parandanud inimeste tervist, oleme jõudnud ristteele, kus teadus kohtub ühiskonna arvamusega," põhjendas Jaakma, miks tulevad seminaril eraldi käsitlusele uute tehnoloogiate sotsiaalsed ja eetilised mõjud.

Maaülikooli teadusprorektor rõhutab interdistsiplinaarse ühisseminari olulisust, kuna see annab võimaluse nii mitmete ülikoolide teadussaavutustega tutvumiseks kui ka võimaluse diskuteerimiseks teaduse ja tehnoloogiate võimalustega seonduvate eetiliste probleemide üle. "Seminari läbivaks ideeks on "Üks maailm - üks tervis", mis rõhutab inimeste ja loomade reproduktiivset tervist ning tulevaste järglaste tervist mõjutavate tegurite sarnasust."

Seminarile on oodatud tudengid, noorteadlased, arstid, loomaarstid, õpetajad, ajakirjanikud, juristid, riigiametnikud ja kõik teised, keda huvitavad kunstliku viljastamise tehnoloogiate areng ja uued võimalused meditsiinis, loomakasvatuses ja biotehnoloogias.

Seminaril osaleb Tallinna-visiidi raames ka Flandria peaminister.

Seminari korraldavad Genti Ülikool (Belgia), Eesti Maaülikool ja Tartu Ülikool ning Tervise TAK. Seminar on osavõtjatele tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine: may2016.seminar@gmail.com või veebilehel www.ugent.be/kumucongress

Seminari kohta leiab täiendavat infot veebilehelt http://kumu.ekm.ee/en/syndmus/medical-art-seminar-challenges-for-today-assisted-reproduction-technologies/

 

Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.