Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saaremaa sai siiski päästetud (2016-05-23 14:26:04)


Laupäeva, 21. mai õhtul lõppes Saaremaal rahvusvaheline üleujutuse õppus SaareMODEX2016.

Kolm päeva intensiivseid päästetöid lõppesid õnnelikult ning kõik õppusega seotud eesmärgid said täidetud.

Saaremaad üleujutuse käest päästma saabunud meeskonnad Rootsist, Rumeeniast ja Lätist ning elanikkonnakaitse eksperdid Euroopast pistsid raju ilmaga rinda 16 sündmuskohal saarel. Osadel sündmuskohtadel tegutseti reaalselt ning katsetati oma nii tehnika võimsust kui ka võimalusi, vedades lahti kilomeetrite viisi voolikuid ning püstitades üleujutustõkkeid. Aga oli ka neid kohti, kus tuli olukorrale läheneda teoreetiliselt ning hinnata etteantud legendide alusel järgnevaid samme olukorra parandamiseks.

Lisaks päästetöödele, tuli meeskondadel Eestimaal viibides endi eest ise hoolitseda. Tegeleda iseseisvalt sellega, kuidas sündmuskohtadele kohale jõuda, kuidas tagada meeskondadele näiteks toitlustus ning muu vajaliku varustuse leidmine teistelt meeskondadelt või kohalikelt.

Õppuse peakorraldaja Viktor Saaremetsa sõnul läks õppus igati korda. "Usun, et kõik osalejad said siit lisaks ilusale mälestusele kaunist Saaremaast ka suurepärase kogemuse mastaapsest päästetööst, rahvusvahelisest koostööst kuni keelepraktikani välja. Korraldajatele ja õppuse korraldusmeeskonnale, samuti koostööpartneritele oli see kindlasti vajalik kogemus".

Üheks harjutuseks oli arvestatud ka Kuressaare Lossi vallikraavi tühjaks pumpamine laupäeva hommikuks. Kahjuks see täiel määral õppuse käigus ei õnnestunud. Eesmärgi täitmiseks jätkasid Eesti enda pumbad tööd kuni esmaspäeva lõunani. Edasi jäävad tööle kaks kohalikku pumpa ning peagi on lootust saada ka puhastusmasinad kraavi sisse.

Viktor Saaremets soovis tänada kõiki, kes olid selle õppusega seotud. "Eriline tänu Kuressaare Linnavalitsusele, linna ja terve saare elanikele sooja vastuvõtu ning abi eest. Samuti täname kõiki ametkondi, kes õppuse kordaminekule kaasa aitasid nii õppuse eel kui ajal," saadab Saaremets tänusõnad kõigile asjaosalistele.

19-22. mail toimus Saaremaal Kuressaares ja selle lähiümbruses Euroopa Liidu rahastatav rahvusvaheline üleujutusõppus SaareMODEX2016. Tegemist oli kolmanda osaõppusega Euroopa Liidu õppuste tsüklis, mida korraldasid Rumeenia, Bulgaaria ja Eesti. Rumeenias toimus sarnane õppus eelmisel aastal, Bulgaarias selle aasta märtsis.

Allikas: Päästeameti 23.05.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.