Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nestor riigilipu heiskamisel: sinine, must ja valge – need kolm värvi on meie südames (2016-06-05 00:01:00)


Riigikogu esimees Eiki Nestor ütles täna hommikul Toompeal toimunud riigilipu pidulikul heiskamisel, et sinine, must ja valge – need kolm värvi on meie südames ning me võime neid kanda hõisates ja rõõmustades.

Nestor meenutas aastat 1967, mil ta koos nelja klassikaaslasega läks kooli flanellist särkidega, mis olid Eesti lipu värvides. Pärast esimest tundi möödus nende vahetund õppealajuhataja kabinetis, kus poisid andsid sõna, et võivad küll edaspidi selga panna sinimustvalge ruudulise särgi, kuid tohivad neid koolis kanda ükshaaval, mitte kõik koos. „Täna võime neid värve kanda, hõisata ja rõõmustada,“ lõpetas Nestor.

Eesti Vabariigi hümni saatel heiskasid lipu Pika Hermanni torni Helsingi Eesti kooli (Latokartano põhikooli), Eesti Naislaulu Seltsi ja Kaitseliidu Noorkotkaste esindajad. Kõik kolm said Eesti Lipu Seltsilt ja Riigikogult kingiks riigilipu.

Kõneles Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei ja õnnistussõnad ütles Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma. Viilma sõnul on lipu heiskamine ja langetamine tähendusrikas. Ta lisas, et kuni Pika Hermanni torni kerkib ja langeb iga päev sinimustvalge lipp, võime olla kindlad, et meie riigi tervis on korras.

Eesti Naislaulu Seltsi kooride ja Kaitseväe orkestri esituses kõlasid Juhan Aaviku “Hoia, Jumal, Eestit” Aleksander Leopold Raudkeppi sõnadele ja Enn Võrgu “Eesti Lipp” Martin Lipu sõnadele.

Pidulikul tseremoonial osalesid veel Kaitseliit liputoimkonnaga, skaudid, gaidid, akadeemilised organisatsioonid, mitmed seltsid ja ühingud oma lippudega.

Eesti lipu 132. aastapäeva puhul on täna kell 11-15 võimalik kõigil soovijatel külastada Pika Hermanni torni.

Fotod tseremoonialt.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.