Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu tutvustab rahvusvahelistel hansapäevadel Bergenis Eesti Rahva Muuseumit (2016-06-08 15:54:56)


Hansalinn Tartu osaleb 10.-12. juunil rahvusvahelistel hansapäevadel Bergenis (Norra). Tartu linna 21-liikmeline delegatsioon eesotsas abilinnapea Tiia Teppaniga asub teele homme hommikul. Kokku võtab selleaastastest rahvusvahelistest hansapäevadest osa 73 linna.


Tartu esindustelgis üllatab Eesti Rahva Muuseum hansapäevade külastajaid erakordse tehnoloogilise uuendusega, mis põimib vaibad muusikasse. Vaibamuusikamängija muudab vaibamustri kuuldavaks - moodne tehnika tõlgendab iidset vaipa nagu CD-mängija esitab vikerkaarevärvilist plaati. Seade on ühendatud ERM-i vaipade digitaliseeritud andmebaasiga, kust saab valida endale meelepärase vaiba või mustri selle muusikaliseks interpretatsiooniks. Vaibamuusikamängija analüüsib vaiba üldist tonaalsust ja mustrit ning koheselt kõlab ka meloodia. Samalaadset tehnikat võib proovida ka isikliku kampsunikäise peal, et kuulda, mida need värvitoonid ja mustrid helide keeles kõnelevad.
Samuti esineb Tartu esindustelgis muusik ja innovaatiliste helide looja Peeter Rebane.

Eesti Rahva Muuseum on uusim ja kaasaegseim muuseum Põhjamaades. ERM-i uut hoonet Raadil on mitmetel mainekatel konkurssidel tunnustatud preemiatega. Eesti Rahva Muuseumi uus maja avatakse Tartus 1. oktoobril 2016.

Tartu osaleb rahvusvahelises kaasaegses hansaliikumises alates 1988. aastast.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 08.06.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.