Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei võtab kasutusele narkoanalüsaatorid (2016-06-09 12:54:48)


PPA võtab kasutusele elektroonilised seadmed, mis tuvastavad praeguste kiirtestidega võrreldes rohkemaid narkootilisi aineid ja teevad seda kiiremini.

Juhtivkorrakaitseametnik Riho Tänak näeb analüsaatorites suurt edasiminekut. "Seade tuvastab inimese kehavedelikest senisest enam narkootilisi aineid. Samuti annab analüsaator tulemuse oluliselt kiiremini kui praegune ühekordne kiirtest, mille vastust ootame 20 minutit," rääkis Tänak. Ta lisas, et nüüd võtab kogu protseduur proovi võtmisest kuni joobe tuvastamise protokolli allkirjastamiseni kordades vähem aega. "Seade prindib välja testi tulemused, seega langeb ära narkootilise aine tuvastamise eraldi protokollimine."

Tänak peab oluliseks, et tulemusi kuvatakse selgelt ekraanile. "Praegu kasutusel olevate testide tulemuse määrab politseinik visuaalselt, vaadates kontrollribale ilmunud jooni. Elektroonilisel seadmel fikseerib tulemuse seade ja kuvab tulemuse ekraanile."

Ta tõi välja, et analüsaatorit saab vajadusel seadistada uusi aineid kindlaks tegema ning sellel on palju funktsionaalsusi, mida saab tulevikus kasutusele võtta. "Täna tuvastab kiirtest kaheksat narkootilist ainet, analüsaator tunneb kaks korda rohkem aineid."

Hanke võitnud Selfdiagnostics OÜ esindaja Harri Peiker tõi seadme plussidena välja selle kompaktsust ja kasutamislihtsust. "Analüsaator mahub koos kõikide tarvikutega ühte kohvrisse ning seda saab mugavalt ja turvaliselt patrullimisele kaasa võtta. Politseiniku jaoks on seadme kasutamine lihtne, sest vajalikku infot saab ekraanilt lugeda ja seda eesti keeles."

Seadme kasutamiseks peab esmalt skaneerima tuvastuskasseti, kuhu seejärel lisatakse sülje- või uriiniproov. Nii määratakse testi tüüp, seade teeb kindlaks kasseti kasutuskõlbulikkuse ning tuvastatavate ainete rühmad. DOA Multiscreen analüsaator säilitab viimase 600 testi tulemused ning need saab üle kanda arvutisse.

Põhja prefektuuri patrullid hakkavad igapäevaselt kasutama viit seadet. Üheksa analüsaatorit jagunevad võrdselt Ida, Lõuna ja Lääne prefektuuri korrakaitsjate vahel.

Analüsaatorite ostu kaasrahastavad Euroopa Liidu Sisejulgeolekufond ja Siseministeerium.

Fotod (Kristina Hermann): http://imgur.com/a/oycBM


Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 09.06.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.