Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Artur Talvik: muudame Eesti lehmade “muu” taas mažoorseks (2016-06-17 08:21:23)

Vabaerakonna saadikud andsid Riigikogu menetlusse otsuse eelnõu muuta 2016. aasta riigieelarve seadust ja eraldada valitsuse reservist 8,3 miljonit eurot kriisiabiraha piima- ja lihasektorile.

Vabaerakonna saadiku Artur Talviku sõnul on Eesti lehmade muu aastaid olnud mažoorne, sest Eesti lehmad on esimesed, kes jõudnud viie rikkama hulka Euroopas arvestades väljalüpsikogust lehma kohta. „Viimasel aastal on aga lehmade muu olnud minoorne, väljalüps on jäänud samale tasemele, aga hind, mida lehmapidajaile makstakse, on terve aasta jooksul olnud 7 senti alla omahinna iga liitri kohta,“ näitlikustas Talvik mureteemat.

Eesti piimatööstus on kriisis, kümne aasta võrdluses on 50-pealiste piimakarjade ehk piimatootmisega tegelevate talude ja ettevõtete arv vähenenud 4,5 korda ning näiteks iga sea kasvatamine on toonud tootjale 65 eurot kahjumit. Vabaerakonna saadikute algatus on anda valitsusele ülesanne muuta 2016. aasta riigieelarve seadust ja eraldada 8,3 miljonit eurot tõsistesse raskustesse sattunud põllumajanduse piima- ja sealiha sektorile.



Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.