Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskfraktsioon toob valitsuse alkoholipoliitika Riigikokku arutlusele (2016-06-17 22:01:30)


Riigikogu Keskerakonna fraktsioon esitas täna Riigikogu menetlusse alkoholiseaduse ja reklaamiseaduse muutmise eelnõu, mis kordab sõna-sõnalt tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski poolt ellu kutsutud valdkonda kompleksset käsitlevat eelnõu, mida valitsus ei ole enam kui poole aasta jooksul suutnud kooskõlastada.

Eelnõu põhineb alkoholipoliitika rohelisel raamatul ning sellega karmistatakse piiranguid nii alkoholireklaamile kui ka alkohoolsete jookide kättesaadavusele. „Hoolimata lubadusest eelnõu kohe-kohe vastu võtta, ei ole valitsus suutnud selles osas kokku leppida,“ ütles eelnõu Riigikogule tutvustanud Keskerakonna fraktsiooni liige Andrei Novikov. „Samasugune olukord iseloomustab hästi nii valitsuse töö- kui ka otsustusvõimet.“

„Otsustamatuse taga kannatavavad aga valdkonnad, mis on ühiskonnas tõesti olulised ja vajavad lahendamist juba täna, mitte aga siis, kui keegi on saadetud ära Kadriorgu või Brüsselisse,“ lausus Novikov.

„Riigikogust on saanud pigem valitsuse kummitempel, millele on jäetud kohustus vajutada nuppu, kuid võetud ära õigus mõelda ja viia ellu oma nägemust. Osades inimestes tekitab selline olukord frustratsiooni ja soovi Riigikogust lahkuda, kuna ei ole võimalust teostada seda, mille eest erakond peab valitsuses seisma. Kui valitsus ei suuda töötada, siis tuleb Riigikogust saata selles osas selge signaal, et viimane pole mitte ainult organ, mis osaleb protsessis sõnadega, vaid ka organ, mis on võimeline looma seadusandlust ja kujundama õigusruumi,“ lisas Novikov.

Allikas: Riigikogu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.