Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Komisjon hindab järelevalvesüsteemi piimakäitlemisettevõtetes (2016-06-28 11:36:33)


Euroopa Komisjoni tervise ja toiduohutuse peadirektoraadi DG Sante ametnikud hindavad üle-euroopalise auditeerimisprogrammi raames kuni 6. juulini Eesti toidu- ja veterinaarjärelevalvesüsteemi toimimist piimakäitlemisettevõtetes ja piimafarmides.

Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul on auditi peamine eesmärk hinnata järelevalvesüsteemi üldist korraldust ning ametlike kontrollide käigus ka piima ja piimatoodete tootmise ning hoiustamise tingimusi Eesti ettevõtetes ja farmides. "Tegemist on rutiinse visiidiga. Euroopa Komisjon on liikmesriikides kaardistanud teatud riskikriteeriumid ning loonud auditite kava, mistõttu käiakse teatud sagedusega eri valdkondi auditeerimas."

Visiidil viibivad audiitorid külastavad kümne päeva jooksul VTA-d, VTA kohalikku asutust, Veterinaar- ja Toidulaboratooriumi ning Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS piimalaborit. "Piimakäitlemisettevõtetes pööravad hindajad tähelepanu eelkõige hügieeninõuete täitmisele, toodete märgistamisele ning toorpiima kontrollile," lisas Kalda.

Visiidi järel valmib raport. Esialgse raporti valmimiseks ja kommentaaride esitamiseks on aega 45 tööpäeva, misjärel koostatakse lõplik raport.

Lisaks Euroopa Komisjoni audiitoritele on käesoleval nädalal kuni 1. juulini Eestis ametlikul visiidil Venemaa ja Kasahstani veterinaar- ja toidujärelevalveametite inspektorid, kes auditeerivad Eesti kalakäitlemisettevõtete vastavust Tolliliidu nõuetele.

 

Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti 28.06.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.