Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vene inspektorid kontrollivad Eesti kalakäitlusettevõtete vastavust Tolliliidu nõuetele (2016-06-29 00:17:27)

27. juunist 1. juulini viibivad Eestis Venemaa ja Kasahstani veterinaar- ja toidujärelevalve inspektorid, kes auditeerivad nelja Eesti kalakäitlemisettevõtte vastavust Tolliliidu nõuetele.

Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda sõnul on Eesti ettevõtted endiselt huvitatud oma toodangut taas Venemaale eksportima, millele visiit võib kaasa aidata. "See visiit on jätk möödunud aastal toimunud auditile, kui Venemaa keelas Läti ja Eesti kalatoodete impordi Tolliliitu, tuues põhjenduseks veterinaar- ja sanitaarnõuete rikkumise. Praegu näitas Venemaa ise üles huvi uuesti Eesti kalatööstusi inspekteerida ning võtsime nad vastu."

Kalda sõnul alustavad audiitorid oma ringkäiku tänasest. "Inspektorid on siin, et hinnata nelja kalakäitlemisettevõtet, misjärel valmib nende eksperthinnangu alusel auditi aruanne. Kui tulemused on positiivsed, võib see viia kalatoodete ekspordi taastumiseni."

Praegu on võimatu ennustada, kunas aruanne valmib ning milline on tõenäosus, et Tolliliit oma otsust muudab. "Ettevõtetel tuleb arvestada, et importiv maa, sealhulgas Tolliliitu kuuluvad riigid, võib kehtestada Euroopa Liidust erinevad nõuded, mida peame aktsepteerima," lisas Kalda.

Lisaks Venemaa ja Kasahstani inspektoritele on käesoleval nädala Eestis ka Euroopa Komisjoni tervise ja toiduohutuse peadirektoraadi DG Sante audiitorid, kes hindavad Eesti toidu- ja veterinaarjärelevalvesüsteemi toimimist piimakäitlemisettevõtetes ja piimafarmides.


Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.