Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vähipüügilubade müük algab 1. juuli hommikul (2016-06-29 00:27:35)

Sarnaselt varasematele aastatele algab 1. juulil kell 9.00 kalastuskaartide taotlemine jõevähi püügiks veebiportaali www.pilet.ee kaudu ja Keskkonnaameti regionaalsetes kontorites.

Kõige lihtsam on kalastuskaarti taotleda müügikeskkonnas www.pilet.ee , kuhu tuleb eelnevalt kasutajakonto luua. Need, kellel on konto olemas, saavad end taotlemiseks paremini ette valmistada eelnevalt kontrollides, kas neil on varasemad püügiaruanded esitatud ning kasutajaprofiilis kõik kohustuslikud andmeväljad (e-post, telefoni number jt) täidetud. Pärast kalastuskaardi ostu sooritamist tuleb kindlasti vajutada "tagasi kaupmehe juurde" nuppu, mis kinnitab ostu lõplikult.

Kalastuskaardi taotlusi saab esitada ka Keskkonnaameti regionaalsetes kontorites, mille kontaktid on kättesaadavad Keskkonnaameti kodulehel.

Tasu ühe püügivahendi (vähimõrd või vähinatt) eest on 3 eurot. Vähipüügi tulemuste kohta tuleb esitada aruanne viie ööpäeva jooksul alates kalastuskaardi kehtivuse lõppemisest.

Vähipüük on lubatud 1. augustist kuni 31. augustini 2016. Võrreldes varasemate aastatega on tänavu püügilubade taotlemiskorda muudetud Saaremaal ja Hiiumaal, kus möödunud s uvise madalvee tõttu jõevähi varu kannatas. Et võimalikult suur hulk tahtjaid jõevähki siiski püüda saaks, on Saare-ja Hiiumaal ühel isikul võimalik osta püügiõigus vaid üheks püügiööks omal valikul ühe kuni viie vähipüügivahendiga.

Vähikatku leviku tõkestamiseks on 2016. aastal jõevähi püük keelatud Saaremaal Põduste jões, Laugi peakraavis ja Riksu ojas ja Riksu lahel, Harju maakonnas Jägala jões ja selle lisajõgedes ning Vääna jões. Põlva maakonnas on keelatud jõevähi püük Lutsu jões ja Värska lahes.

Püügilubadega tohib püüda jõevähke, mille pikkus otsaorgist kuni laka (karvakeste) lõpuni on 11 cm, väiksemad jõevähid tuleb lasta kohe püügikohas veekogusse tagasi. Kui tabate signaalvähi, siis seda isendit ei tohi kindlasti veekogusse tagasi lasta. Signaalvähk on võõrliik, kes kannab ohtlikku vähikatku tekitajat, mistõttu tuleb signaalvähi leiust teavitada esimesel võimalusel Keskkonnaametit.

Eelmisel aastal müüdi limiit välja Hiiumaal, Saaremaal, Tartumaal, Pärnumaal, Harjumaal ja Raplamaal.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.