Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti kaunimad Vissid on Siili ja Taara (2016-07-02 00:15:10)

Eesti Põllumajandusmuuseumis valitit 01.07.2016 Eesti kaunimad vissid. Eesti holsteini tõu võitjaks valitit Siili ja punase tõu võitjaks osutus Taara. Tänavune Vissi konkurss oli juba 27. Näitus toimus Eesti Põllumajandusmuuseumi ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu koostööna.

"Konkurssi hindas Bruno Almeida Portugalist Assoori saartelt, kes on suurte kogemustega kohtunik. Ta hindas kõrgelt konkursil osalenud lehmade taset. Kohtunik leidis, et konkursi võitjad on suurepärased piimaandjad, kes võiksid osaleda mistahes konkurssidel " ütles Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko.

Eesti holsteini tõu parimaks kuulutas kohtunik Siili Nigula Piim OÜst Läänemaalt. Eesti punase tõu võitis Taara, kes on pärit AS Tartu Agro Vorbuse farmist. Nigula Piim OÜ-le oli see teine vissi tiitel. AS Tartu Agro lehmadele oli see juba 13. eesti punase tõu võit. Reserv-vissi tiitlid pälvisid AS Tartu Agro holsteini tõugu lehm Missy ja Sadala Piim OÜ punast tõugu lehm Sonja.

Eestis on kokku umbes 88 tuhat piimalehma. Produktiivsuselt on Eesti lehmad Euroopas teisel kohal.



Allikas: Eesti Põllumajandusmuuseumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.