Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avatud talude päeva videolugu: Rautsi talu (2016-07-19 15:07:35)

VIDEOLUGU

24. juulil toimuval teisel üle-eestilisel avatud talude päeval avab oma uksed üle 230 talu ja põllumajandustootmise. Saaremaal avab uksed 16 ettevõtet, teiste seas köögiviljakasvatusega tegelev Rautsi talu.

Rautsi talu (OÜ SaiTklaP) alustas tootmist 1993. aastal, kui talumaad - kokku 65 hektarit - suguvõsale tagastati. "Alguses oli meil 7 hektarit põldu, aga nüüd on haritavat maad pojaga kahe peale üle 200 hektari," ütleb talu peremees Aarne Põri. 197 hektaril kasvatakse vilja, kartulit kasvatatakse 11 hektaril ja köögivilja 5 hektaril.

Talu noorperemees Taavi Põri ütleb, et oma toodanguga eristumiseks valitakse tavapärastele lisaks kasvatamiseks ka põnevaid kultuure. "Näiteks lillat kartulit, nelja värvi porgandeid, kollast, triibulist ja valget peeti. Üritame kõikidest kultuuridest leida midagi huvitavat, mida poelettidelt iga päev ei leia, et eeskätt paista silma restoranidele, kus see võiks taldriku peale lisasära tuua," ütleb Põri.

Vaata videolugu YouTube'is (https://youtu.be/Tuyj1XQqeMk ). Videolugu valmis koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga.


Allikas: Maaeluministeeriumi 19.07.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.