Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ligineb rohumaade niitmise tähtaeg - 10. august (2016-08-08 07:28:28)


PRIA tuletab pindala otsetoetuste taotlejatele meelde, et rohumaade hooldamistööde tähtaeg saabub 10. augustil, looduskaitse-alustel maadel 20. augustil.

Rohumaad tuleb tähtajaks niita või karjatada seal niitmisega võrdväärse tulemuse saavutamiseks loomi. 10. augustiks peab olema ka niide, sealhulgas hekseldatud rohi, kokku kogutud. Kui rohumaid hekseldati, siis võib heksel erandkorras maha jääda kuni 15 protsendil taotlusalusest maast.

Põllumehed on pöördunud PRIA poole küsimustega, mis saab siis, kui hooldustööd ei saa nõutud ajaks tehtud. Tähtajaks hooldamata rohumaad ei vasta otsetoetuste saamise tingimustele ning nende eest toetust ei maksta. Lisasanktsioonide vältimiseks soovitame selliste maade osas otsetoetuste taotlemisest loobuda, esitades PRIA-le vastavasisulise taotluse muutmise avalduse. Kui PRIAt pole töid takistavatest asjaoludest teavitatud ja kohapealne kontroll tuvastab pärast nõude täitmise tähtaega hooldamata maid, siis jääb taotlejal hooldamata maa eest toetus saamata ja lisaks rakenduvad sanktsioonid, mis võivad viia kogu toetusest ilmajäämiseni.

Toetuste saamise tingimused on sätestatud maaeluministri määrustes. Nõuete täitmist kontrollib PRIA valimi alusel.

Kui rohumaal pole võimalik erandlike asjaolude tõttu hooldustöid tähtajaks teha, tuleb toetuse taotlejal sellest PRIAt kirjalikult teavitada ja asjaolusid kirjeldada. Teavituse põhjal kontrollib PRIA teavituses toodud asjaolusid ja kui need osutuvad tõesti erandlikuks, siis arvestab sellega toetuse nõuete täitmise hindamisel.Kuid kehtiv määrus ei anna siiski PRIAle võimalust rohumaa hooldamise tähtaja pikendamiseks ega toetuse maksmiseks maa eest, mis ei ole toetuskõlblik.

Allikas: PRIA


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.