Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Päästeamet arutleb Arvamusfestivalil kodu turvalisuse üle (2016-08-08 10:47:59)

Tänavusel Arvamusfestivalil korraldab Päästeamet kaks arutelu, mis mõlemad keskenduvad inimese turvalisusele tema enda kodus. Üks arutelu käsitleb koduohutust ja seda eelkõige laste seisukohalt, teine kodu valmisolekut kriisiolukorraks.

Inimene peaks end tundma kõige turvalisemalt kodus, ent ometi on just kodu paik, kus juhtub enim vigastustega õnnetusi. Lapsele on koduse turvatunde olemasolu eriti oluline, samas on tänavune aasta toonud uudiseid just lastega koduseinte vahel juhtunud traagilistest õnnetustest.

Reedel, 12. augustil kell 14 perede ja laste laval toimuval arutelul "Kus elab sinu laps - kas kindluses või surmalõksus?" võetakse tükkidena lahti, mida kujutab endast koduohutus, kuidas enda kodu ohutuks muuta ning kes ikkagi vastutab kodu turvalisuse eest? Arutelu juhib Lääne päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Viktor Saaremets ning osalevad Põhja keskuse juht Priit Laos, Riigikogu liige Heidy Purga, näitleja Tõnis Niinemets ja MTÜ AGA MINA juhatuse liige Getter Toome.

"Inimestel on pettekujutelm, et turvalisust luuakse päästekomandos ja kõige turvalisem on siis, kui üks selline kohe maja kõrval asub. See on müüt, sest turvalisust luuakse oma kodus enda kätega. Kodu on see koht, kus me ise oma elu kõige turvalisemaks muudame," põhjendas Päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi tänavust teemadevalikut.

Kodu peab kindlusena püsima ka siis, kui harilik elukorraldus pea peale pöördub, olgu ilmastikust või inimtegevusest põhjustatuna. Päästeameti hiljuti tellitud uuringust selgus, et kuigi viiendik eestimaalastest on viimase kolme aasta jooksul hädaolukorda kogenud, siis 59% elanikkonnast ei ole teinud midagi, et ennetada või leevendada võimalike hädaolukordade kahjusid.

Laupäeval, 13. augustil kell 16.30 Arvamusfestivali julgeolekualal toimuval arutelul "Kodu ettevalmistamine kriisideks: kas mul viimsepäeva konserv on olemas?" võetakse lahti, mis hädaolukorrad meid kummitavad, kuidas end nendeks ette valmistada ning mida meil õigupoolest ellujäämiseks üldse vaja on. Arutelu juhib Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu, teemat arendavad Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, uuringuekspert Esta Kaal Tallinna Ülikoolist, Maaeluministeeriumi nõunik Mari Hõbemäe, ellujäämiskoolitaja Erki Vaikre, Riigikogu liige Mati Raidma ning kodanikuaktivist Silver Meikar.

Allikas: Päästeameti 08.08.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.