Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Menetlusse võeti pöördumine Väikese väina elukeskkonna tervendamise kohta (2016-08-10 15:29:01)

Riigikogu juhatus otsustas võtta menetlusse kollektiivse pöördumise „Väikese väina elukeskkonna tervendamise eest!“.

Pöördumises tehakse ettepanek parandada Saaremaa ja Muhu saare vahel asuva Väikese väina ökoloogilist seisundit ning olukorda kalanduses ja puhkemajanduses.

Pöördumises selgitatakse, et Väikese väina ökoloogiline seisund on 19. sajandi lõpus rajatud umbse tammi tõttu järjest halvenenud ja on sattunud kriisiseisundisse. Üle sajandi seisnud tamm on muutnud väina kaheks eraldiseisvaks veekoguks, kus läbivoolu puudumise tõttu on toimunud suured vee- ja looduskeskkonna muutused. Need mõjurid on viinud väina ökosüsteemi hävingu äärele.

Pöördumises pakutakse välja tegevused Väikese väina loomuliku ökoloogilise seisundi paranemiseks. Esiteks tehakse ettepanek ehitada lõpuni tammiavad, mis avavad uuesti tee veevahetusele ning kalade ja paatide liikumisele väina erinevate osade vahel. Teiseks on pöördujate hinnangul tarvis likvideerida kõrgepingeliinid, mis tapavad aastas sadu rändlinde ja risustavad visuaalselt Väikese väina hoiuala miljööd. Lisaks oleks vaja paigaldada maanteetamm ja tänapäevased reoveepuhastussüsteemid.

Pöördumise algatasid Pöide vallavanem Andres Hanso, Orissaare vallavanem Vello Runthal, Muhu vallavanem Raido Liitmäe, muhulane Ivo Linna ja MTÜ Väikese Väina Seltsi eestvedaja Heiki Hanso.

Kollektiivne pöördumine edastati menetlemiseks keskkonnakomisjonile.

Lisainfo: kollektiivne pöördumine „Väikese väina elukeskkonna tervendamise eest!“

Allikas: Riigikogu 10.08.2016 uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.