Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toidufestival toob tartlasteni kohalike tootjate hõrgutised (2016-08-10 15:45:07)


Sel laupäeval, 13. augustil kell 10-21 toimub Tartu kesklinnas Tartu Toidufestival - suur Eesti toidu pidu. Küüni tänaval on ligi 100 kohalikku toidutootjat, maitseelamusi pakuvad just selleks päevaks avatud 7 restorani, lisaks pakutakse arvukalt esinejaid ning põnevaid etteasteid.


Tartu linnapea Urmas Klaas kutsub kõiki tartlasi toidufestivalile. "Viimastel aastatel on kohalikud toidutootjad tulnud välja hulgaliselt uute põnevate toodetega, mida tasub proovida ja kaasa osta. Tartu toidufestival on suurepärane võimalus nende hõrgutistega tutvust teha ja mõelda, kuidas oma igapäevast toidulauda tervislikumaks ja maitsvamaks saaks muuta."

Teistkordselt toimuva Tartu Toidufestivali eesmärk on tutvustada ja pakkuda kohalike väikeettevõtete toodetud toitu ja hooajalisi aiasaadusi ning Tartu söögikohtades kohalikust toorainest valmistatud suupisteid ja roogi. Festivalialale on välja tulnud 7 Tartu restorani ja kohvikut, kes ürituse ajaks töötavad välja neid kõige paremini tutvustavad menüüd ning võistlevad suupistete konkursil "Presidendi vastuvõtu menüü".

Festivalile on kauplema registreerunud ligi 100 toidutootjat. Esindatud on suitsulihatoodang, piimatooted, kalatooted, pagaritooted, käsitööõlled, -siidrid ja kohalik vein, eestimaistest aed- ja puuviljadest toodetud kastmed, moosid, mahlad, rikkalikus valikus tervisetooteid, maiustused ning hooajalised aia- ja põllusaadused. Tähelepanu pälvivad kindlasti kohapeal küpsetav mobiilne pagarikoda ja rikkalik käsitööjäätiste valik.

Eestimaise toidu nautimise kõrvale pakutakse põnevat muusikalist programmi, mille peaesinejateks on Laura Põldvere ja Grete Paia. Toiduülikoolis astub lavale Evelin Ilves, kes räägib tervislikust toitumisest, ja Erlend Sild, kes kõneleb tulevikutoidust, millesse tema teooria järgi kuuluvad ka putukad. Lisaks saavad festivali külastajad proovile panna oma maitsemeeled erinevates pimekatsetes ja näha Ahhaa Teaduskeskuse põnevaid katseid ning trikke. Lastele on avatud mänguala.

Festivali üheks põnevamaks ettevõtmiseks on suupistete konkurss "Presidendi vastuvõtu menüü", mida hindab ja kommenteerib auväärne žürii, mille esimeheks on Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov. Selgub parim soolane ja magus suupiste.

Toitlustajatest osalevad toidufestivalil Atlantis, JOP Antonius, Aura Kohvik, Pierre, Vilde, Entri ja Maitseelamuste Catering.

Festivali kava: http://ettevotlus.tartu.ee/uudised/tartutoidufestival2016.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 10.08.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.