Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Päästeameti demineerijad võõrustasid Rootsi kolleege (2016-08-24 14:25:02)


Päästeameti demineerimiskeskus võõrustas eelmise nädala algusest Rootsi Kuningriigi Tsiviilhädaolukordade Agentuuri (MSB) demineerijaid, kellega koos omandati praktilisi kogemusi lõhkematerjali tuvastamisel ja hävitamisel.

Rootsi demineerijad viibisid Eestis kahe meeskonnaga ja kokku seitsme inimesega, kes töötasid koos Päästeameti demineerimiskeskuse instruktoritega. Töid tehti peamiselt Saaremaal ja Pärnumaal, aga ühel päeval ka Ida-Eestis. Lisaks toimus koolitus otsimisvahendite kasutamiseks ja viidi läbi praktiline harjutus.

Meeskonnad teenindasid kokku 18 väljakutset, mille käigus hävitati või lokaliseeriti pisut üle 150 lahingumoonaühiku. Lisaks sellele tehti kahjutuks veel hulgaliselt ohtlikke padruneid, sütikuid ja vahedetonaatoreid.

Päästeameti demineerimiskeskuse juhataja Meelis Mesi sõnul on meie demineerijate koostöö rootslastega pikaaegne ja viljakas: "Süsteemse koostöö alguseks Rootsi MSB-ga võib lugeda aastat 2007, kui külastasime koos nende treeningmeeskonnaga Liibanoni. Esimese ühistreeninguni Eestis jõudsime 2009. aastal. Lisaks tavapärastele töökohtumistele on meie demineerijad osalenud MSB juhitavatel humanitaardemineerimise missioonidel Kongos, Malis ja Lõuna-Sudaanis."

"Koostöökogemus on näidanud, et MSB humanitaardemineerimise missioonid on alati olnud hästi ja läbimõeldult korraldatud, et riskid demineerimismeeskondadele oleks võimalikult väikesed. Meie demineerijate osalemist missioonidel on toetanud nii Välisministeerium kui ka Siseministeerium," lisas Mesi.

Kaks Rootsi Kuningriigi Tsiviilhädaolukordade Agentuuri demineerijate gruppi viibisid Eestis 15. augustist. Täna vaadatakse kümne päeva jooksul tehtu üle, tehakse kokkuvõtted ja saadetakse Rootsi kolleegid laevale.

Tänavu 22. augusti seisuga on Päästeameti demineerijatel olnud 1036 väljakutset. Leitud ja kahjutuks tehtud on üle 3234 lõhkekeha.

Allikas: Päästeameti 24. august 2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.