Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti taotleb kaljale traditsioonilise toote kvaliteedimärki (2016-08-25 08:54:38)

Eesti Õlletootjate Liit esitas Maaeluministeeriumile taotluse registreerida nimetus "Kali" garanteeritud traditsioonilise tootena.

"Garanteeritud traditsiooniliste toodete näol on tegemist Euroopa Liidu kvaliteedimärkidega, millena registreerimine annab tarbijatele kindluse, et selle nimetusega toodet ostes on selle valmistamisel alati järgitud ühe kindlat tootmisviisi," selgitas Maaeluministeeriumi kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand. Ta lisas, et garanteeritud traditsiooniliste toodete kava eesmärgiks on traditsiooniliste tootmismeetodite ja retseptide säilitamine. "Samuti aitab kvaliteedimärk traditsiooniliste toodete tootjail oma tooteid turustada," ütles Kand.

Juhul kui nimetus "Kali" registreeritakse Euroopa Komisjoni poolt garanteeritud traditsioonilise tootena, võib sellist nimetust edaspidi kasutada toodetel, mis on toodetud vastavalt selle tootespetsifikaadis sätestatud tingimustele. Pärast nimetuse "Kali" registreerimist võivad seda kasutada kõik huvitatud ettevõtjad, kelle tootmine vastab tootespetsifikaadis toodud nõuetele.

Maaeluministeerium ootab huvitatud osapoolte ettepanekuid või vastuväiteid garanteeritud traditsioonilise toote "Kali" registreerimise osas 22. novembriks 2016.


Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.