Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli pereülikool alustab viiendat tegevusaastat (2016-08-30 14:32:35)

Septembris alustab juba viiendat aastat õppetegevust Eesti Maaülikooli pereülikool, kus puudutatakse erinevaid eluvaldkondi ning tegevust jagub nii täiskasvanutele kui lastele.

"Pereülikool on suurepärane võimalus hoida end kursis erinevates eluvaldkondades toimuvaga," ütles Eesti Maaülikooli avatud ülikooli juhataja Riin Kikkas. "Täiskasvanutele suunatud loengud on sobivad kõikidele, kellel on soovi oma silmaringi laiendada." Kikkas kinnitas, et pereülikoolis saab osaleda ka ilma lasteta, sest loenguruumides kohti jagub, ning lisas, et ka lastega tulijad ei pea muretsema, kelle hoolde laupäeva hommikul lapsed jätta, sest lastegi aeg saab huvitavalt eakohaste tegevustega sisustatud. "On heameel tõdeda, et mitmed pered on leidnud pereülikoolis käimisest oma pere jaoks toreda traditsiooni alustada koos lastega sügisel kooliteed - nii juba viiendat sügist järjest."

10. septembril alustava pereülikooli esimesel õppepäeval räägitakse, kuidas olla hea turist - mis on turism kui toode ning mis on ökoloogiline jalajälg. Lastega matkatakse bioloogi ja õpetaja Juhani Püttseppa juhendamisel Emajõe ääres ja Tähtvere linnakus. Järgmisel kokkusaamisel oktoobris saadakse teada olulisematest metsa ja veekogudega seotud käitumisreeglitest ja üleloomulike olenditega seotud uskumustest, lastele tutvustatakse folkloori ja eesti traditsioonilist rahvakultuuri. Novembris räägitakse koertest, koera võimalikest käitumisviisidest ja pere oskusest neid mõista ning nendega toime tulla. Pereülikoolis ei saa mööda ka toidust, sest maaülikooli teadlased puudutavad detsembris toiduhügieeni temaatikat ning räägivad sellest, mis on ohutu toit. Uuel aastal tulevad käsitlusele teemad metsamarjade kasvatamisest koduaias, puuviljade ja marjade kuivatamisest, päikeseenergiast ja selle kasutamisest, samuti Eestimaa kõrgetest puudest.

Pereülikooli õppepäevad toimuvad septembrist maini iga kuu teise laupäeva hommikul. Täpsem ajakava ja registreerumine: http://pereylikool.emu.ee

Pereülikool alustas Tartus 2012. aasta sügisel ning õppepäevad said tartlaste seas väga populaarseks. Pereülikool valiti Tartu 2012. aasta laste- ja noortesõbralikumaks teoks. 2014. aastal tunnustati ettevõtmine Eesti Maaülikooli teaduse populariseerimise auhinna II preemia vääriliseks maaülikooli kui hea õppimiskoha tutvustamise eest nii täiskasvanutele kui lastele.


Allikas: Eesti Maaülikooli 30.08.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.