Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti raiekoondis on maailmameistrivõistlusteks valmis (2016-09-07 07:30:49)

Sel laupäeval tegi maailmameistrivõistlusteks valmistuv Eesti raiekoondis viimase etteaste enne suurvõistlusi - koondislased võistlesid Luua Metsanduskoolis Kooli Karikale.

Et koondisesse kuuluvad meie parimad raiesportlased, tõestas ka võistluste kokkuvõte - esikolmiku kohad hõivasid koondislased. Kuueteistkümne võistleja seas tõestas oma üleolekut mitmekordne Eesti raiemeister ja 2006. aasta meeskondlik maailmameister Taavi Ehrpais (võistlussaag Husqvarna), kes lisaks üldvõidule saavutas parimad tulemused ka kahel üksikalal - langetamises ning laasimises. Teisele kohale tõusis Luua Metsanduskooli õpetaja Sulev Tooming (Team STIHL) ning kolmandale kooli vilistlane, juunioride klassis võistlev Jarro Mihkelson (Team STIHL). Lisaks esikolmiku meestele kuulub koondisesse ka Luua Metsanduskooli õpetaja Tõnu Reinsalu (võistlussaag Jonsered), kes laupäevastel võistlustel tuli kuuendaks.

Ehrpais, Tooming ja Mihkelson esindasid Eestit ka eelmistel, 2014. aastal Šveitsis toimunud raiespordi maailmameistrivõistlustel, kus tuldi üldarvestuses kümnendale kohale.

Kõik koondislased on metsandusega seotud ka oma igapäevase töö kaudu, Tõnu Reinsalu ja Sulev Tooming koolitavad tulevasi metsamehi Luua Metsanduskoolis, Taavi Ehrpais on Vardi Erametsaseltsi juhatuse liige, metsaomanik ja ettevõtja ning juunior Jarro Mihkelson töötab Läänemaa Metsaühistus metsameistrina.

Eesti esindusse kuuluvad ka koondise juht Aarne Liiders ja tehniline delegaat/treener Arno Skuin.

Raiespordi maailmameistrivõistluste avatseremoonia toimub sel neljapäeval, 8. septembril Poolas Wisla linnas. Võistlused toimuvad reedest pühapäevani, pühapäeva õhtusel lõputseremoonial antakse üle ka auhinnad.

Võistlema asub 25 meeskonda 25-st riigist (Poolal kui korraldajamaal on õigus välja panna kaks meeskonda), Eesti koondis võistleb numbrite 99-102 all. Esindatud on Euroopa riigid, lisaks on võistlemas ka Jaapani raiemeeskond. Võistlusi korraldab Rahvusvaheline Raiespordi Assotsiatsioon (IALC - International Association Logging Championships) koostöös Poola riigimetsa majandamise organisatsiooniga.

Rahvusvahelises formaadis läbi viidavad raievõistlused koosnevad viiest alast - langetamine, saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine. Hinnatakse võistlejate täpsust ja kiirust, samuti tehnilisi oskusi ning ohutute töövõtete kasutamist.

Võistluste ametlik kodulehekülg asub aadressil http://www.wlc.wisla.pl/index.php/en/86-wlc/116-world-logging-championships-2016 , IALC kodulehekülg on leitav aadressilt http://www.ialc.ch/index.php/id-2016-poland.html (avaldatud ka võistluste ajatabel ning stardinimekiri).

Võistluste käigust ja Eesti koondise tulemustest saate operatiivse ülevaate Luua Metsanduskooli Facebooki vahendusel.

NB! Pildid koondislastest on leitavad aadressilt https://www.dropbox.com/sh/gz3y50e5opxsvu8/AABeGhXlIqWp
RZA6e-GZnDoga?dl=0


Allikas: Luua Metsanduskooli teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.