Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Õpilased tähistavad Lahemaa rahvuspargi sünnipäeva maastikumängu ja linnuvaatlustorni avamisega (2016-09-07 10:17:26)

Foto: Marko Liiva
8. septembril mängitakse Lahemaa rahvuspargis Pärispea rannalooduse radadel maastikumängu ning avatakse Vihasoo linnutorn, kus huvilised saavad koguda uusi teadmisi Lahemaa loodus- ja kultuuriväärtustest.

Juba teist aastat toimub Lahemaal keskkonnahariduse pakkujate ühisüritusena "Lahemaa looduse päev", mille eesmärgiks on tõsta õpilaste teadlikkust ja huvi looduse tundmaõppimise vastu. Kui eelmisel aastal koguneti õpitubadesse Palmse looduskeskuses, siis tänavusel merekultuuri- ja rahvuspargi juubeliaastal keskendutakse Lahemaa rannalooduse avastamisele Pärispea poolsaarel. Päevast võtab osa ligi 200 erinevas vanuseastmes õpilast Lääne- ja Ida- Virumaalt ning Harjumaalt.

"Maastikumängus osalejad läbivad kümme eriteemalist punkti, kus saavad teadmisi Lahemaa rahvuspargi metsade, samblike, mereelustiku, rannakeele ja palju muu kohta. Lahendada tuleb nii teoreetilisi ülesandeid, milleks on vajalik tunda meie loodust kui ka praktilisi katsumusi, mille läbimiseks tuleb kasutada kõiki oma meeli," lausus Krista Kingumets, Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist.

Lisaks külastavad rannalooduse päeval osalejad Vihasoo rannaniidul avatavat linnuvaatlustorni, mille rajas heategevuslikus korras puitmajade tootja Nordic Houses KT. Torn asub Eru lahe ääres Vihasool, mis kuulub rahvusvahelise tähtsusega linnualade ja Natura 2000 alade hulka ning sealt avaneb hea vaade Eru lahe loosaartel pesitsevatele lindudele, näiteks kühmnokk-luikedele, hõbe- ja kalakajakatele ning kormoranidele.

"Tänu Vihasoo rannaniidu taastamisele ja pidevale hooldamisele on tõusnud ka siin pesitsevate lindude arvukus ja liigirikkus. Lindude pesitsusajal võib märgata rägaparti ja luitsnokk-parti, rändeajal aga peatuvad rannaniidul valgepõsk-lagled, suur-laukhaned ja mitmed teised linnud," rääkis Krista Kingumets.

Torn jääb avatuks kõigile huvilistele, kes soovivad uurida ja märgata muutusi linnuriigis, mis omakorda peegeldavad meie elukeskkonna tervist. Esimesed suuremad vaatluspäevad toimuvad rändlindude igasügisese lahkumise ajal oktoobris.

Lahemaa rannalooduse päeva korraldab Keskkonnaamet koostöös RMK, Käsmu Meremuuseumi, MTÜ Lahemaa Ökoturismi, Puhta Vee Teemapargi, Lahemaa Looduskooli, Lahemaa Keskkonnahariduse Seltsi, Eru lahe Rannarahva Seltsi ja osaühinguga Lahemaa Retked. Ürituse läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.



Allikas: Keskkonnaameti 07.09.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.