Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna lahel harjutatakse merepäästeõnnetuste lahendamist (2016-09-08 09:28:45)


Täna algab Tallinna lahel rahvusvaheline merepäästeõppus Wind Arrow 2016, mille käigus harjutatakse paljude
kannatanute päästmist reisilaevalt ning päästetööde tegemist merel. Õppusele on kaasatud ka Soome piirivalvelaev ja -kopter, spetsiaalsed tulekustutusrühmad ning Rootsi merevalvekeskus.

Õppuse stsenaariumi järgi on reisilaeval elektrikatkestus ja puhkeb tulekahju, mis tekitab reisijate seas paanika. PPA merevalvekeskus alustab päästeoperatsiooni, kuhu kaasatakse Soome merepäästjad ning Rootsi merevalvekeskus.

"Tulekahju reisilaeval on laeva meeskonna ja päästjate jaoks keeruline kriisisituatsioon ja selle õppuse käigus harjutatakse paljude inimeste päästmist ning erinevate asutuste omavahelist infovahetust," sõnas PPA juhtivpiiriametnik Danel Tüür. "Võimalikult reaalsete päästet ingimuste loomiseks ootavad laeval ja vees abi ligi paarsadat vabatahtlikku."

Merepäästesündmuse lahendamisse panustavad ka Soome merepäästjad ja Rootsi merevalvekeskus. Soomest osalevad õppusel kaks meeskonda, kes on treenitud merel tulekahjude kustutamiseks. "Ressursimahuka õnnetusjuhtumi puhul toetavad riigid alati üksteist. Õlg-õla kõrval töötamine annab meile võimaluse sellisteks suuremahulisteks päästeoperatsioonideks valmistuda ja läbi praktilise kogemuse saame tõsta meie võimekust kriisijuhtumitele reageerimiseks. Reaalsusele sarnanev õppus annab aga juhtumi lahendajatele ja vabatahtlikele kogemuse märgadata ja aidata ekstreemsetes oludes ennast ja teisi," ütles Tüür.

Suurõppust Wind Arrow 2016 korraldab Politsei- ja Piirivalveamet. Lisaks PPA-le osalevad õppusel AS Tallink Grupp, Põhja päästekeskus, Veeteede Amet, Häirekeskus, Terviseamet, Tallinna kiirabi, AS Tallinna Sadam, haiglad, vabatahtlikud merepäästjad ning Kaitseliit ja Naiskodukaitse. Varustusega aitab õppust läbi viia Revali Merekool.

 

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti 08.09.2016 teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.