Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskühistu Eramets avaldab toetust Eesti põllumeeste protestiaktsioonile "(M)ärkamine!" (2016-09-10 07:01:10)


Keskühistu Eramets, mille liikmed - metsaühistud koondavad suurimal arvul Eesti erametsaomanikke, toetab põllumeeste protestiaktsiooni "(M)ärkamine!"

"Väga paljud erametsaomanikud on ühtlasi ka põllumehed ning põllumeeste mured on ka metsameeste mured," kinnitas Keskühistu Eramets esindaja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskojas Kalle Põld. "Maaelu hääbumine paneb löögi alla ka metsanduse, mis on põllumajanduse kõrval samuti ülioluline töökohtade looja ja tööandja just maapiirkondades. Metsakasvatamine ja põlluharimine on omavahel seotud läbi ühiste investeeringute ja tööjõukasutuse. Metsamehed nõuavad koos põllumeestega, et kõik, kellest sõltub praeguse kriisi lahendamine, teeksid selleks maksimaalseid jõupingutusi."

Põld lisas, et kriis põllumajanduses suurendab ka metsamaade koondumist suurfirmade kätte. "Paljud põllumehed on kriisi tõttu jäänud raskustesse oma finantskohustuste täitmisega ning lahenduseks müünud metsamaad. Ostjateks on enamasti suurfirmad. Nii liigub metsamaa üha rohkem erametsaomanike käes ära suuremate äriettevõtete kätte. Sellise koondumise mõjud maapiirkondadele ning metsamajandusekle tervikuna selguvad alles hiljem," lisas Põld.

Keskühistu Eramets kutsub kõiki metsaomanikke ja metsandustöötajaid osalema esmaspäeval, 12. septembril kell 13-15 ning kaasa elama ja kaasa mõtlema Tallinnas Riigikogu hoone ees toimuvale põllumeeste aktsioonile "(M)ärkamine!"

Allikas: Keskühistu Eramets pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.