Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saaremaal toimub seakatku infopäev jahimeestele (2016-09-14 09:03:22)

Maaeluministeerium korraldab koostöös Eesti Jahimeeste Seltsiga Saaremaal sigade Aafrika katku infopäeva jahimeestele, kus selgitatakse bioohutusnõudeid ja antakse juhiseid seakatku tõrjumiseks metsas.

"Seakatku jõudmine Saaremaale on pannud saare jahimehed uude olukorda, kus kõiki kütitud metssigu tuleb uurida seakatku välistamiseks. Viiruse leviku riski vähendamiseks tuleb iga kütitud või surnult leitud metssiga käsitleda kui potentsiaalselt nakkusohtlikku ning järgida kõiki bioohutusnõudeid," ütles Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhataja asetäitja Pille Tammemägi. "Hea koostöö jahimeestega on seakatku tõrjumisel kriitilise tähtsusega, seepärast kordame infopäeval jahimeestele veelkord üle olulisemad käitumisjuhised metsas leviva taudi tõrjumiseks."

Infopäeval antakse ülevaade bioohutusnõuetest metssigade küttimisel seakatku tingimustes, metssigade seakatku proovide laboratoorsest uurimisest ning metssigade küttimisest 2016/2017 jahiaastal.

Eesti Jahimeeste Seltsi tegevjuhi Tõnis Kortsu sõnul on seakatku diagnoosimine Saaremaa metsadest leitud metssigadel tekitanud kohalikes jahimeestes väga palju küsimusi ja infopäev on hea võimalus saada kõik vastused ühest kohast. "Jahimehed nii mandril kui saartel suhtuvad riigi poolt seakatku tõrjeks seatud ülesannetesse väga tõsiselt. Seda näitavad nii küttimise kui surnult leitud metssigade matmise numbrid," ütles Korts. "Et senine tõhus koostöö riigiga saaks jätkuda, on oluline et tekkinud küsimused saaksid vastused ja nii riik kui jahimehed selgema arusaama vastastikustest ootustest."

Infopäeva teemad:

· Metssigade seakatku proovide laboratoorsest uurimisest ja uuringutulemustest. Veterinaar- ja Toidulaboratoorium

· Jahimeeste roll seakatku tõrjes: lepingud ja bioohutus. Veterinaar- ja Toiduamet

· Metssigade küttimine 2016/2017 jahihooajal. Keskkonnaamet

· Jahiga seotud tauditõrje- ja bioohutusnõuded õigusaktides. Seakatku tsoneerimise põhimõtted ja piirangud metssea liha käitlemisel. Maaeluministeerium

Infopäev toimub Kuressaares, Keskkonnaameti saalis (Tallinna 22) algusega kell 16.

Inimestele sigade Aafrika katk ohtu ei kujuta, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju nii seakasvatussektorile kui jahimajandusele. Sigade Aafrika katku puudutav teave on koondatud veebilehele www.seakatk.ee ning leitav Eesti Jahimeeste Seltsi kodulehelt www.ejs.ee.



Allikas: Maaeluministeeriumi ja Eesti Jahimeeste Seltsi 14.09.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.