Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
VTA tihendab koostööd Gruusia saatkonnaga veinide geograafilise tähise kontrollimisel (2016-09-21 15:10:55)

Veterinaar- ja Toiduameti (VTA) peadirektor Indrek Halliste kohtus esmaspäeval Gruusia suursaadiku Tea Akhvledianiga ja Gruusia patendiameti juhi Nikoloz Gogilidzega, et arutada Gruusia veinide ja nende geograafiliste tähiste olukorda.

Kohtumise ajendiks oli suvel Tartus Selveri kaupluses müügil olnud Bulgaaria vein Kvanzkari, mis imiteeris Gruusia kaitstud geograafilist tähist Khvanchkara nii nime kui ka etiketi poolest. Kõnealune siltide järgi Bulgaarias, kuid tegelikult hoopis Hispaanias toodetud vein kõrvaldati Euroopa Komisjoni ja Gruusia saatkonna märgukirja ning veini maaletooja avalduse põhjal alkoholiregistrist, kuna tegemist oli tarbija eksitamisega. "Võtsime Gruusia saatkonna kaebust imitatsioonveini osas väga tõsiselt ja reageerisime kohe. Oluline on teha koostööd, et edaspidi sarnaseid olukordi vältida," ütles VTA peadirektori asetäitja Katrin Reili.

Veterinaar- ja Toiduameti esindajad võtavad ühendust veini maaletoojaga, et selgitada olukorda ning vältida tulevikus tarbijate eksitamist ja Gruusia veinidega sarnaste toodete müüki.

Ühiselt otsustati tihendada koostööd Gruusia veinide ja geograafilise tähise osas ning VTA lubas edaspidi enam arvesse võtta geograafilise tähise valdkonda järelevalveplaanide koostamisel ja riskide hindamisel enam arvestada. Kahe riigi koostöös hakatakse korraldama infopäevi ja infomaterjale maaletoojatele ja tarbijatele Gruusia veinide ning geograafilise tähise osas.

Kohtumisel osalesid Gruusia suursaadik Tea Akhvlediani, Gruusia Rahvusliku Intellektuaalse Omandi Keskuse juht Nikoloz Gogilidze, vanemnõustaja Natalie Kiparoidze, , VTA peadirektor Indrek Halliste, peadirektori asetäitja Katrin Reili ja alkoholi büroo juhataja Ain Zereen.



Allikas: Veterinaar- ja Toiduameti 21.09.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.