Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli rohelise ülikooli nädal pöörab tähelepanu keskkonnasõbralikule käitumisele (2016-10-10 11:01:38)

Eesti Maaülikoolis toimub sel nädalal rohelise ülikooli nädal, mille eesmärk on tõsta üliõpilaste ja töötajate teadlikkust keskkonnasõbralikust käitumisest ning selle võimalikkusest tööl ja koolis.

"Rohelise ülikooli nädalatest on maaülikooli tegevustes kujunenud traditsioon," rääkis Eesti Maaülikooli rohelise ülikooli projektijuht Elen Peetsmann. "Nädala jooksul vaadatakse igal päeval süvitsi erinevaid säästlikumat maailmavaadet puudutavaid teemasid - sel aastal pöörame oma tähelepanu toidule, jäätmetele, rohealadele ning üldisemale käitumismustrile üksikisiku tasemel." Peetsmanni sõnul võimaldavad ühised seminarid ja töötoad, aga ka talgute korras lillesibulate istutamine oma maailmavaadet avardada, kaaslastega neil teemadel arutleda ning veidi ümbritseva keskkonna jaoks ära teha. "Lisaks korraldame kasutatud asjade kogumise ja taaskasutusse suunamise, et juhtida tähelepanu taaskasutuse võimalusele siinsamas Tartus." Turgutava vahepalana on linnaku hoonetes soovijatele kastidega maheõunu maaülikooli mahekeskuse aiast.

Rohelise ülikooli nädal algab esmaspäeva, 10. oktoobri õhtul filmiõhtuga "Lauake, kata end!". Filmile eelneb mahetoodete degusteerimine ja pärast arutletakse, kuidas vähendada toidujäätmete teket ja kust oleks võimalik osta kohalikku toitu. Nädala jooksul toimub veel ekskursioon Tartu reoveepuhastisse, viiakse läbi taaskasutustöötubasid ja istutustalgud ülikooli linnakus. Osaleda saab seminaril, kus räägitakse looduslähedasest haljastusest ja sügislilledest, samuti vaadata lühifilme ning võtta osa arutelust "Keskkonnasääst kõverpeeglis". Aastakümneid on keskkonnapoliitika osaks olnud üksikisiku vastutuse rõhutamine - "inimese tarkadest valikutest sõltub maailma keskkonnakriisist päästmine", ütleb keskkonnasäästu retoorika. Üha rohkem inimesi elab keskkonnaalase süütundega, kuid usaldusväärseid vähenemistendentse ressursikasutuses leida pole. Arutelu käigus püütakse leida vastuseid, mis sellist olukorda põhjustab,​

Rohelise ülikooli nädalat korraldavad Eesti Maaülikooli rohelise ülikooli töörühm, Eesti Maaülikooli Keskkonnakaitse Üliõpilaste Selts ja Üliõpilasesindus.

Allikas: Eesti Maaülikooli 10.10.2016 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.