Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
10 nippi kuidas enda töötajaid rõõmsana hoida (2016-10-11 09:55:33)

Siin on aga meie nipid:

1. Esimene tähelepanek: ole ise rõõmus, sest rõõm on nakkav.
Meile kõigile meeldib olla positiivne ja näha enda ümber rõõmsaid inimesi, esimene samm õnnelikuma kollektiivi poole on sinu enda positiivsus ja rõõmsameelsus.

2. Küsi neilt aegajalt, kuidas neil läheb.
Kui küsid töötajatelt, kuidas neil läheb, näitab see neile, et näed nendes ka inimest, mitte n-ö masinat, mis tööülesandeid täidab. Kuid ole ettevaatlik, liiga palju küsimusi eraelu kohta pole enam hea, oled siiski tööandja.

3. Ole kursis oma meeskonnaliikmete eesmärkide ja soovidega.
Kõiki motiveerib oma eesmärkide ja soovide täide viimine. Produktiivsed töötajad on sinu jaoks kordades praktilisemad kui need, kes tööl vaid tööaega täis istumas käivad.

4. Usalda neid, liigne kontroll tekitab ebamugavust.
Kui oled neile andnud tööülesandeid ja iga paari tunni tagant uurid, mis seis on ning ei luba neil mitte ühtegi otsust ise langetada, siis tekib nendes sinu suhtes umbusaldus ja hirm. Luba neil ise hakkama saada ja otsuseid langetada, see muudab neid enesekindlamaks ja rõõmsamaks.

5. Kui on võimalik, siis tee neile kingitusi või soodustusi.
Iga tööandja soovib, et tema töökollektiivi kuuluvad inimesed ei vahetuks liialt tihti. Töötajaid hoiavad olemasolevas töökohas kinni hüved. Lõbusad jõulupeod, väikesed sünnipäevaüllatused või spordiklubi igakuised kinkekaardid. Pealegi sportlikud inimesed on parema tervisega ja seega ka produktiivsemad.

6. Anna neile piisavalt aega endale ja oma lähedastele.
Tööaeg on tööaeg. Kõik vajavad puhkust ning kui tööaeg on ikka üheksast viieni, siis ei saa seda iga päev kuueni venitada. Ka töötajal on teine elu, mis on tööajast väljaspool, nt lapse lasteaia perepäev või tore teatriõhtu koos abikaasaga.

7. Kiida heade töötulemuste eest.
Kõiki rõõmustavad head sõnad. Kiida heade töötulemuste eest, kuid tee seda veenvalt ja ära tee seda iga pisemagi detaili eest, muidu ei tehta enam vahet ja kiitmine muutub liialt üksluiseks.

8. Kuula ja arvesta meeskonna ettepanekute ja arvamusega.
Hea juhi ja tööandja tunnuseks on arvestamine. Ei saa olla nii, et ainsad sobivad ideed tulevad ülemuselt endalt. Töötajatel on kindlasti praktilisi ettepanekuid ja nendega arvestamine toob kasu ettevõttele ja teeb ettepaneku tegija meele rõõmsaks.

9. Korralda ühisüritusi, et meeskond hingaks samas rütmis ja tunneks end mugavalt üksteise seltskonnas. Mugavus muudab inimesed rõõmsamaks. Kui kõik teavad, millised on töökaaslaste võimed ja iseloomud, tekib justkui harmoonia. Inimesed tunnevad end mugavalt, ei ole pinges ja tunnevad, et tööl käimine ei ole lihtsalt töö, vaid sellega kaasneb ka tore ja ühtehoidev seltskond.

10. Hangi endale ja oma töötajatele Hooandja kaudu Tegude Kalender ning garanteerime igasse päeva toredaid tegusid ja positiivseid emotsioone.
Kallis Eesti ettevõtja, eristu nendel jõuludel teistest, kingi meeskonnale ja koostööpartneritele positiivseid emotsioone terveks aastaks.
Kalendri igale päevale on kirjutatud üks lihtne ja armas tegu, olgu selleks siis sõbra kallistamine või vanadele sõpradele kirjutamine.
Saad kohandada Tegude Kalendri ka oma ettevõttega, valides 12 pilti, mis trükitakse sinu 2017 aasta kalendrisse. Meie disainer aitab leida parima lahenduse. Tegude Kalender Hooandjast: http://www.hooandja.ee/projekt/tegude-kalender-2017-valjaanne

Loodan, et need nipid tulevad teile abiks! :)

Tegude Kalender, Laura Jõe

Allikas: www.tegudekalender.ee teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.