Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Minister Kruuse osaleb seakatku teemalisel kohtumisel Varssavis (2016-10-28 08:12:51)

Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb
Poolas toimuval kõrgetasemelisel sigade Aafrika katku teemalisel kohtumisel, kus peateemana käsitletakse piiriülese koostöö tõhustamise võimalusi. Kohtumisel osalevad lisaks Eestile kõigi seakatkust puudutatud Euroopa Liidu ja sellega piirnevate riikide ministrid ning Euroopa Komisjoni esindajad.

"Seakatku levikut Ida-Euroopa riikides ei ole seni pidurdanud riigipiirid ega looduslikud barjäärid, seetõttu tuleb seakatku tõrjel panustada veelgi enam riikideülesesse koostöösse kõikidel tasanditel," ütles minister Urmas Kruuse. "Taudi tõrjumiseks väga oluline, et nii ennetus- kui tõrjemeetmed põhineksid viimastel teadaolevatel teadusandmetel ning, et neid rakendataks ühtsetel alustel kogu regioonis, sealhulgas Euroopa Liidu idapiiri taga asuvates riikides."

Kohtumisel antakse ülevaade sigade Aafrika katku leviku hetkeseisust ning rakendatud ennetus- ja tõrjemeetmetest kõikides seni seakatkust puudutatud ja ohustatud riikides. Samuti tehakse vahekokkuvõtteid senisest seakatku alasest teaduskoostööst.

Kohtumisel osalevad Läti, Leedu, Poola, Soome, Ungari, Rumeenia, Slovakkia, Venemaa, Ukraina, Moldova ja Valgevene põllumajandusministeeriumite ja veterinaarametite juhtivad ametnikud, Euroopa Komisjoni tervishoiu ja toiduohutuse volinik Vytenis Andriukaitis, tervise ja toiduohutuse peadirektoraadi DG Sante üksuse G juht Bernard Van Goethem. Minister Kruuset saadavad kohtumisel kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron, toiduohutuse osakonna juhataja Martin Minjajev ning Veterinaar- ja Toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda.

Inimestele sigade Aafrika katk ohtu ei kujuta, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju seakasvatussektorile. Iga loomapidaja peab järgima kehtestatud bioohutusnõudeid, et oma loomi taudi eest kaitsta. Sigade Aafrika katku puudutav teave on koondatud veebilehele www.seakatk.ee.



Allikas: Maaeluministeeriumi 28.10.2016 pressiteade



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.