Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kruuse: Eesti kvaliteetsed toidukaubad on Hiina turule oodatud (2016-11-07 08:08:34)


Maaeluminister Urmas Kruuse kohtus 5.11.2016.a. Hiinas Kunmingis Hiina põllumajandusminister Han Chanfuga, kellega arutati koostöövõimalusi põllumajandussaaduste kaubanduse ning põllumajandusteaduse valdkonnas. Hiina minister kinnitas, et Eesti toidukaubad on Hiina turule oodatud.

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul oli kohtumisel peamise teemana kõne all Eesti ja Hiina ametkondade hea koostöö, mis on aidanud avada Hiina turgu meie ettevõtjatele.

"Hiina minister rõhutas, et lühikese aja jooksul toimunud mitmed kõrgetasemelised kohtumised ja allkirjastatud kokkulepped Eesti ja Hiina toidukontrolliasutuste ja põllumajandusministrite vahel on märk kahe riigi headest suhetest, mis on aluseks koostööle ka teistes valdkondades," ütles minister Kruuse. "Vaatamata sellele, et meie tootmismahud põllumajanduses on väiksed, oleme ühena Põhjamaadest oma kõrgekvaliteediliste puhtast loodusest pärinevate toidutoodetega Hiina jaoks atraktiivsed. Kasutamata potentsiaal Hiina turul on meie mahetoodangul, mis on seal Hiina ministri kinnitusel väga oodatud."

Kohtumisel oli juttu ka põllumajanduse ja põllumajandussaaduste kaubanduse globaalsetest väljakutsetest. "Põllumajanduse tulevik sõltub sellest, kui edukalt suudame käia kaasas teaduse ja tehnoloogia arenguga ja tuua põllumajandusse innovatsiooni. Seepärast soovime jätkuvalt tugevdada ka teaduskoostöösidemeid Hiinaga," ütles minister Kruuse. "Kaubandusvaldkonnas näeb Eesti võimalust panustada Hiina ning Kesk- ja Ida-Euroopa riikide vahelise e-kaubanduse arendamisse, tänu millele võiks distants kahe riigi vahel tulevikus tunduvalt väheneda."

Tegemist oli minister Urmas Kruuse ja Hiina põllumajandusminister Han Changfu esmakohtumisega. Varem on minister Kruuse kohtunud 2015. aasta detsembris ja 2016. aasta aprillis-mais Hiina asepõllumajandusminister Qu Dongyu ja Hiina järelevalveasutuse AQSIQ aseminister Mei Kebaoga.

Minister Urmas Kruuse viibib 4.-8. novembrini Hiina põllumajandusministeeriumi kutsel ametlikul visiidil Hiina Rahvavabariigis, kus osaleb 11. Hiina ning Kesk- ja Ida-Euroopa riikide põllumajanduskaubanduse ja majanduskoostöö foorumil. Ministrit saadavad visiidil Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ja välissuhete osakonna peaspetsialist Galina Jevgrafova.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.