Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu soovib kiiret raudteeühendust Tallinna ja Riiaga (2016-11-11 08:05:53)


Tartu Volikogu arutas 10.11.2016.a. linnale olulise tähtsusega küsimusena Tartu arenguks vajalikke raudteeühendusi Tallinna ja Riiaga.


Volikogu esimehe Vladimir Šokmani sõnul on Tartu linn pidevalt rõhutanud transpordiühenduste olulisust mitte ainult linna, vaid kogu Eesti tasakaalustatud regionaalse arengu seisukohalt.

"Vähem kui kolm aastat tagasi võtsime siinsamas volikogus vastu pöördumise riigikogu ja vabariigi valitsuse poole, milles palusime tungivalt, et Eesti transpordivõrgustiku arendamisel seataks prioriteediks Tartule mugava ja kiire raudteeühenduse tagamine nii Tallinna kui Riiaga," ütles Šokman. "Kavatseme teemale ka edaspidi keskenduda, sest Rail Baltic'u projekti kõrval tuleb teha pidevat tööd selle nimel, et Tartu oleks avatud ja ligipääsetav rahvusvaheline linn."

Volikogu tänasel istungil osalesid Eesti Raudtee arendusdirektor Anvar Salomets ning Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. Kõne all oli 2015. aasta sügisel alanud Tapa-Tartu raudtee rekonstrueerimise suurprojekt, mis on kantud eesmärgist võimaldada reisirongidel liikuda kiirusega vähemalt 120 kilomeetrit tunnis.

Linnapea Urmas Klaas tõi välja, et Tallinna-Tartu liinile on vaja rohkem kiireid ekspressronge. "Ilmselgelt peaks Elron oma veeremit täiendama." Eraldi rõhutas linnapea vajadust hilisõhtuse Tallinn-Tartu ekspressrongi järele ning teeninduskvaliteedi tõstmist kõigis Elroni rongides. "Ei saa olla ületamatuks raskuseks pakkuda inimestele rongis kerget einet ja jooke, rääkimata ajalehtedest."

Tartu volikogus rõhutati vajadust teha Eesti valitsuse tasemel tihedat koostööd Lätiga, et ka rongid Riiga saaks panna kiiremini liikuma ja tagada sellega korralik ühendus Lõuna-Eestile nii olulise rahvusvahelise lennujaamaga. Samuti võimaldaks see omakorda lätlastel lihtsamalt külastada meie kultuuri- ja turismiobjekte.

Volikogu esimees märkis istungil ühtlasi, et Eesti regionaalse arengu seisukohast on tähtis rääkida mugavatest ja kiiretest ühendustest ka Pihkva ning Narva - Peterburi suundadel, mis on väga oluline turismi elavdamist silmas pidades.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.